Kategoriler
Web

Üç çekirdekli işlemci – Amd Phenom

Amd Phenom İşlemci
Amd Phenom İşlemci

AMD Phenom işlemcilerinin, bir tek silikon kalıbı üzerine üç işlemci çekirdeğin entegre edilerek görsel deneyim, performans ve gerçek çok çekirdekli teknolojinin çok işlevli kapasitesinin daha geniş bir kitlenin kullanımını sağlayabilecek dünyanın ilk masaüstü bilgisayar işlemcisi olması bekleniyor.

2008’in ilk çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen son teknoloji ürünü platformları ve gelecek nesil mimarisiyle bu sektörün tek üç-çekirdekli masaüstü işlemcisi, AMD’nin müşterilerine benzersiz çok çekirdekli seçeneklerine sahip platformlar sunmak için genişletilmiş portföyüyle neden daha akıllı bir seçim olduğunu gösteriyor. AMD Phenom dört çekirdekli işlemcileri (quad-core) 2007 yılında piyasaya çıkmak için takvimde yerlerini koruyorlar…

Üç çekirdekli AMD Phenom işlemcileri, çok çekirdekli işlemcilerin uygulamaları çalıştırması sırasında ortaya çıkan gelişmiş performans talebi için bir yanıt olmaz özelliği taşıyor. Mercury Research (Mercury Araştırma Merkezi) göre, dört çekirdekli işlemciler 2007 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya sürülen masaüstü bilgisayarların yüzde ikisinden daha azını temsil ediyor. AMD, bu oranın çok çekirdekli çözümleri ile ilgili daha fazla seçenek ve daha geniş bir seçim ihtiyacını işaret ettiğine inanıyor. Bu nedenle, üç çekirdekli AMD işlemcileri, tüketiciler için daha çok giriş noktası sunan bir ürün ailesi ile birlikte daha geniş kitlelerce çok çekirdekli işlemcilerin benimsenmesini teşvik edebilir.

Yakında piyasaya sürülecek gerçek çok çekirdekli tasarıma sahip AMD Phenom işlemci ailesi Direkt Bağlantı Mimarisi üzerine kurulmuş. Birleşik bir hafıza denetleyicisi ile içerik yaratımı, eğlence ve oyunlarda verimlilik için artan bir performans özelliği sunuyor. Buna ek olarak bu yeni nesil mimaride, çoklu görevli yazılım üzerinde teknolojide en ileri performans için paylaşımlı L3 ön bellek ile birlikte belleğe hızlı erişim amacıyla AMD’nin Balanced Smart Cache (Dengelenmiş Akıllı Önbelleği) yer alıyor. HyperTransport TM 3.0 ve asgari 16 GB/saniye I/O yüksek bant genişliği ile birlikte yakında piyasaya sürülecek AMD Phenom işlemcileri, yüksek hızlı disk ve ağ arabirimlerinin yanı sıra inanılmaz yüksek çözünürlüklü video ve en üst düzeyde oyun çözünürlükleri için tasarlanmış. Buna ek olarak, Cool’n’QuietTM 2.0 teknolojisi daha iyi ve sessiz bir PC için her bir işlemci çekirdeğine, HyperTransport veri yolu ve bellek denetleyicisine bağımsız frekans ayarı sağlıyor.

AMD Phenom üç çekirdekli işlemcilerinin, piyasaya çıkacak olan AMD dört çekirdekli işlemcilerde bulunan benzer avantajlar yanında, çoklu görev kullanım modelleri ve çok-işlevli uygulamalar için gelişmiş bir performans getirmesi bekleniyor. Ayrıca benzer dört çekirdekli AMD işlemcilerinin belirli oyun ve dijital içerik oluşturma senaryolarında ortaya çıkardıkları performans farkı gibi, AMD’nin üç çekirdekli işlemcileri de, SYSmark 2007 and 3DMark 2006’nında dahil bulunduğu temel endüstri standart kıyaslamalarında benzer iki çekirdekli AMD işlemcilerinin üzerinde belirgin bir performans sağlayabiliyor.

AMD Phenom üç-çekirdekli işlemciler hakkındaki ücretsiz video ön gösterimini izlemek veya talep etmek için www.thenewsmarket.com/amd sitesine girebilirsiniz. Bu siteden dijital olarak ya da banttan video yayın standardı alabilirsiniz. Kayıt ve video ücretsizdir.

Yazar Editör

Lavinya.Net admin and webmaster ;)

“Üç çekirdekli işlemci – Amd Phenom” için 2 yanıt

amd dual core x2 6000 ile
amd phenom 8450 arasında kaldım acaba hangisinden daha iyi verim olabilirim…cevaplarsanızsevinirim…

İyi akşamlar ben amd phenom 9600 düşünü yorum sizce nasıl almamı tavsiye edermisiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.