Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

AB, Siyasi oyunlar ve Piyasalar

Derinden Panolarıdır. Lütfen Şiir Yazmayınız.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

AB, Siyasi oyunlar ve Piyasalar

Mesaj gönderen Bugfixed »

"Avrupa'nın bütün ilerlemesine, medenileşmesine ve yükselmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur.Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupadan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın isteğine göre yapmak ve bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi zihniyetler ortaya çıkmıştır.Halbuki hangi İstiklal vardır ki ecnebilerin nasihatları ile ve ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bişey kaydetmemiştir."
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
nadas38
Üye
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: Cuma, Mayıs 19, 2006 14:12
Konum: buralardan..

Mesaj gönderen nadas38 »

avrupa bizden ders alsın. bizim tarihimizdeki destanlar hiç bir tarihte yok. tarihte hiçbir devlet osmanlı gibi yükselememiş ve hiç bir toplumu barış ve huzur içinde biaraya toplayamamıştır. bizde dahil olmak üzere tüm toplumların osmanlıyı örnek almasını tavsiye ederim. tarihin en görkemli sayfasıdır osmanlı..
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Mesaj gönderen Bugfixed »

mevzu o değilde nadas mevzu uyanık olmak durumu. Yakın zamanda gümrük birliği anlaşmalarından kaynaklanan zararların haddi hesabı belli değil kapanmayan yara konumunda Irak politikası da öyle şimdi kıbrıs da o yola doğru yol almakta. Bütün millet istanbul'a göç etmiş. Hiçbir üretim kalmamış ihracat sıfılarda tüketim var üretim yok uzadıkça uzuyor bu konular. ATATÜRK'DE ta o zamanlardan günümüzü anlatmış orada takıldım.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
seyytan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
Mesajlar: 1470
Kayıt: Çarşamba, Ekim 26, 2005 22:30
İsim: Metin Çetin
Konum: Aydın

Mesaj gönderen seyytan »

ya bizim ne zaman kendimize ait bir ekonamimiz olacak ekonami bakanı ali bebecan diyorki 2005 ekonamimiz iyii... neresi ii yaa dolar fırlamıs avro 2 ytl yi samıs... merkez bankasi döviz alimini durdurmus ali bebecan iyiii diyor yaaa ben bunu anlamıs değilim acıkcasıı
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
Mesajlar: 786
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 22:22
İsim: Serkan
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen sehrikalp »

Mesele Avrupa Birliği'ne girmek ya da girmemek değil. Dünya kutuplaşma sürecinde. Ve gelecekte herhagi bir güçlü birliğe dahil olamamış milletler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bizim burada yaptığımız yanlış 'her şeye rağmen girmeliyiz' düşüncesinden hareketle davranış geliştirmemiz. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var: Osmanlı'nın ne kadar şanlı olduğu veya olmadığı, ne kadar büyük olup olmadığı zamanımızda önem taşımıyor. Şu andaki konumumuz ve stratejimizdir bizi ilgilendiren. Geçmişte büyüktük, şimdi de korkun bizden demek çok safca bir fikir yürütmedir. Evet, dünyada herhangi bir birliğe üye olmak için yırtınmayan ülkeler var. Fakat bu onların böyle bir birlik bünyesinde bulunmayı istemediklerini göstermez. Gün geliyor hiç beklemediğimiz iki ülke aynı platformda bulunabiliyor. Biraz daha ince ve analitik düşünmek gerekiyor. Daha fazla okumalı ve hangi ülkenin politika geliştirirken neleri baz aldığını öğrenelim. Milliyetçilikle çok fazla uğraşmayın, bu ancak içe dönük, kısır bir döngü sağlar. Kimin büyük olduğu ne şanlı geçmişiyle ölçülüyor ne de askeri gücüyle. PARAN VARSA, EKONOMİK GÜCÜN SAĞLAMSA EN BÜYÜK SENSİN. Bakınız: USA. ve hatta Fransa, İngiltere, Japonya, Almanya.
nadas38
Üye
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: Cuma, Mayıs 19, 2006 14:12
Konum: buralardan..

Mesaj gönderen nadas38 »

arkadaşlar bence çok da abartmaya gerek yok. bu ülke ne badireler atlattı bununda üstesinden gelecektir. bizim yapmamız gereken hangi düşüncede olursak olalım birlik beraberlik içinde olup oyuna gelmemiz gerekir. ekonomi gerçekten iyiydi.önceki dönemlere göre ama çıkan olayların tetiklemesiyle fırladı. buda oyunların bir parçası bence. ne güzel herşey tıkır tıkır yoluna girmişti. vicdansızlar pis çıkarcılar duramadılar. neyse buda geçer inşallah..ben konuyu daha fazla dağıtmayım. aslında tam benlik bir konuya neyse..
krkklp
Üye
Üye
Mesajlar: 23
Kayıt: Salı, Mayıs 2, 2006 17:09
Konum: Ankara

Mesaj gönderen krkklp »

MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE...!
fdselinfd

Mesaj gönderen fdselinfd »

birlik beraberlik diyorsunuz ama başımızdakilere bir bakın neredeyse vatanımızı başka milletlere katacaklar bence siyasi tutumda bi yanlışlık var AB ye girme yolu kaçınılımaz görünüyor ama AB ye girene kadar elimizde avucumuzda hiçbirşey kalmayacak ekonomimizin iyi olmadığı zaten ortada büyük büyük rakamlara bakmaya gerek yok yanı başımızda olan insanların durumuna bir bakın üniversiteli işsizler ordusu umarım ileriki günlerimiz iyi olur belki biz bunları atlatabilicez ama ya bizden sonrakiler bu sorunlara kökten bi çözüm gerekli gibi görünüyor :roll:
Kullanıcı avatarı
yagmurlar
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 146
Kayıt: Perşembe, Temmuz 7, 2005 20:06
İsim: Aslı
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen yagmurlar »

hemde nasıl bir kökten çözüm gerekiyoo.öyle birşey yapacaksın ki bunlardan piyasada bir tane bile kalmayacak :lol:

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE DE YÜCELTSİN
Bozcaada

Mesaj gönderen Bozcaada »

Emperyalizme karşı en büyük savaşın verilmiş olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Çanakkale gibi bir ilde yaşamak gurur verici üzüldüğüm kısım ise o günden bu güne hiçbir şeyin değişmemiş olması...
nadas38
Üye
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: Cuma, Mayıs 19, 2006 14:12
Konum: buralardan..

Mesaj gönderen nadas38 »

HEPİNİZDE BİR UMUTSUZLUK VAR GİBİ. YAPMAYIN LÜTFEN YARINLAR SİZİN ELİNİZDE SİZ BÖYLE UMUTSUZ OLURSANIZ KİMSE BİŞEY YAPAMAZ. BUGÜNÜN GENÇLERİ YARININ LİDERLERİ OLACAKTIR. BİZE DÜŞEN ÇOK ÇALIŞMAK VE TARİHİ ÇOK İYİ BİLMEKTİR. BİZ BİZE DÜŞENİ YAPALIM LÜTFEN VE DUA EDELİM..
yaskaman

Mesaj gönderen yaskaman »

Bozcaada yazdı:Emperyalizme karşı en büyük savaşın verilmiş olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Çanakkale gibi bir ilde yaşamak gurur verici üzüldüğüm kısım ise o günden bu güne hiçbir şeyin değişmemiş olması...
değişmek mi? ülkenin bir çok yeri değişti eve, bir çok tarihi eser kaçırıldı, yok edildi, yıkıldı. Miraslar birer birer yok oldu. sonra Hatalar zincirinin en büyük halkası olan 1999 da açığa çıkan malum kriz sayesinde şu anki genç nesilin, yani bizlerin geleceği çalındı arkadaşlar. o hortumcuların çaldığı trilyonları bugün bizim sırtımızdan ve hakkımızdan alarak geri dönüşünü sağlıyorlar. inanın ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. karamsarlık saçmak istemem ama içim karanlık ne yapayım?
Cevapla