Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

'Akıllı cep' rekabeti satışı ikiye katlıyor...

Bilim - teknoloji haberleri, makaleleri ve ilgilileri...
Cevapla
seyytan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
Mesajlar: 1470
Kayıt: Çarşamba, Ekim 26, 2005 22:30
İsim: Metin Çetin
Konum: Aydın

'Akıllı cep' rekabeti satışı ikiye katlıyor...

Mesaj gönderen seyytan »

Tüm dünyadaki akıllı cep telefonu satışının 2006 yılında geçtiğimiz yılı ikiye katlayarak 100 milyonu aşması bekleniyor...
Akıllı cep telefonlarının özellikleri bilgisayarları aratmıyor. E-posta ve ofis uygulamaları yetenekli cep telefonlarının en önemli özelliği. Özellikle iş dünyası bu tür telefonlara ilgi gösteriyor. 2005 yılında tüm dünyada 53 milyon adet cep telefonu satılırken 2006 yılında bu rakam iki katına çıkarak 106 milyona ulaşması bekleniyor. Satış artışında yeni model ve markalarla seçeneklerin artması ve telefonların ucuzlamasının etkili olduğu görülüyor. Giriş fiyatları 300 doların altına düşmeye başladı. Telefonun yetenekleri arttıkça fiyatı da artıyor. Ancak özellikleri bilgisayara benzedikçe virüs ve güvenlik problemleri de peşinden geliyor. Akılı cep telefonlarını mobil ortamda çalışanlar kullanıyor. Doğrudan kablosuz ağa veya baz istasyonu üzerinden internete bağlanma özelliğine sahip oluyor.
Cevapla