Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Albüm bitti,Sırada Aşk var - Hürriyet Gazetesi

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
Cevapla
buyak
Üye
Üye
Mesajlar: 53
Kayıt: Pazartesi, Ocak 28, 2008 20:45
İsim: burak
Konum: Antalya

Albüm bitti,Sırada Aşk var - Hürriyet Gazetesi

Mesaj gönderen buyak »

Yeni albüm bitti, sırada aşk var

Pako, Feridun Düzağaç’ın Golden Retriever cinsi köpeği. Yedi yıldır birlikte yaşıyorlar. Azgın, coşkulu, iri kıyım bir köpek. Yani Feridun’un tam zıttı.

Feridun sana ismini koyarken Bekir Coşkun üstadın şu meşhur Pako’sundan mı ilham almış?
Evet. Birkaç isim üstünde durdular. En sonunda adımı Bekir Coşkun’un köpeğinden aldım.

Nasıl tanıştınız?
Bozcaada’da, altı kardeşimle beraber sokakta dünyaya geldim. Feridun ve kızı Tuya sahiplendi beni. Yazları Bozcaada’ya gideriz; orada daha mutluyum.

Senin ihtiyaçlarını ve bakımını kim karşılar?
En son Feridun yapar. Yazın ilgilenenim çoktur, anneanne, hala, Tuya falan. Kışın da babaannemiz ilgilenir sağ olsun.

Veterinere Feridun mu götürür seni?
Evet. Kuduz aşısını hiç ihmal etmez, yazın da kene ilacımı alır. Yalandan bir bahçemiz var, küçük ama havadar. Gezmediğim zamanlarda bana yetiyor.

Seni gezdiren biri var değil mi?
Evet artık var: Selçuk Ağabey.

Feridun seni zapt edemiyor ki! Seni gezdirirken bir gün direğe çarpmış, ne yapsın?
Evet. Telefonda konuşuyordu. Tam o an bir kedi gördüm. Bozcaada’nın en merkezi ve en kalabalık yerinde hafiften maymun ettim Feridun’u, hatta en sevdiği gözlük de o esnada gitti.

Kaç kilosun?
37.

İyi besleniyorsun herhalde.
Sürekli aynı şeyleri yiyorum. ‘Kuru mama’ diyorlar. Veterinerler öneriyormuş. Arada anneannemiz “Aaa, elimden düştü” diyerek beni ev yemekleriyle besliyor.

Feridun’la randevulaşırken “Pako sağlam küfürle başlar” demişti. Neden?
Yorucu bir köpeğim, güçlüyüm. Beni eğitime de göndermedi. Çok araştırdı; biraz döverek eğitim yapıldığını tespit etti ve istemedi. Sayısız montunu, kabanını, gömleğini parçaladım, haliyle ara ara zıtlaşıyoruz. Yine de çok merhametli bir insan olduğu için alttan alıyorum.

Kronik depresif bir görünüşü var diyorlar Feridun için, evde nasıldır?
Bazı garip huyları var. Televizyon dedikleri bir şeye bakıyor ama televizyondan ses çıkmıyor, maçı bile sessiz izler. Islık çalmayı çok seviyor, bazen bu sesten rahatsız oluyorum.

Beraber yatmıyorsunuz değil mi?
Aslında ben beraber yatmayı zorluyorum. Ama Feridun istemiyor. Hiç hazzetmez bu kıl, tüy olaylarından zaten. Kendi kıl bence.

İKİMİZ DE EŞ ARIYORUZ

Senin ve Feridun’un yaşamında eksik olan şey ne sence?
Eş, ikimiz de eş arıyoruz. Bak sağlığı ara ara bozuluyor, bize bakacak, güzel yemekler yapacak bir eşi olsa fena olmaz. Benim için de sana mail atsınlar, tanıştır bizi. Sevaptır.

Elbette, ilgilenenler olacaktır endişelenme. Kısırlaştırıldın mı?
Asla. Feridun’u üzer böyle şeyler.
Bir kere çiftleştim ama. Onun dışında diğer tanıştığım kızlar istemediler beni.
Çok iri olmamdan dolayı sanırım.

Arkadaşları Feridun için çapkın bir adam diyorlar...
Bir çapkınlık söylentisi var ama güzel kadından etkilenmek başka bir şey, güzel kadın aramak başka bir şey. Çapkınlıksa bambaşka! Bence çapkın değil.

Arada bir evden kaçarmışsın?
Yazları sık sık kaçıyorum. Feridun çok endişeleniyor, çünkü Bozcaada’da ‘Köpek zehirleme’ gibi bir gelenek var. Bunu belediye yapmıyor. Tavuğu, koyunu boğazlanan toprak sahipleri zehirliyor köpekleri. Kısasa kısas gibi. Adamın beslediği hayvanı boğazlıyorsa, köpek ölümle cezalandırılıyor. Bu davranış da Bozcaada’da kabul görmüş ne yazık ki. Sırf bu zehirlemeden dolayı özgürce gezemiyorum.

Ben eş peşinde koşuyorum, o kâğıt kalem

Stüdyoda çalışmalara başlamış. Yine ağlatacak mı bizi?
Evet. İki yıldır çalıştığı bir albüm bu. Geçenlerde bir arkadaşına dedi ki “Güzel bir filmin ortasında çok güzel bir müzik çalar ya, onun gibi oldu”. Sakin. Daha yaşına uygun bir albüm oldu. Sadece bir parça ağlatıp, acıtabilir. Aşka ve yalnızlığa dair yazılmış iki cover da var.

Yeni albümle yeni aşk da gelir mi sence?
Uzun zamandır aşkı özlediğine dair şarkılar var. Bir önceki albüm eski sevgilide kalmış bir albümdü. Gidenin arkasından yazılmış ve benim de dinleyicilerinin de sabrını taşıran bir çizgiydi. Mutsuzluğu için kaygılanır olmuştuk. O albümde çırılçıplak kalmıştı. Bunda ise
aşka dair olumlu, aşkı karşılamaya hazır şarkılar var.

Sen ve Feridun en çok neyin peşinde koşarsınız?
Ben eş peşinde koşuyorum, Feridun ise kalem ve kâğıt...

Feridun bestelerini nasıl yapar?
Etrafta hiç ses olmadığı zamanlarda Feridun ayakta oluyor. Zaten çok geç yatar. Okur, düşünür ve ıslık çalar. Onun bir şeyler yazması dönemseldir. Yazdığı dönemlerde bana karşı daha çok şefkatli olur.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22502111.asp

2 Şubat 2013 tarihli yazı
Cevapla