Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

ATATÜRK

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
Cevapla
heavenandhell
Üye
Üye
Mesajlar: 108
Kayıt: Pazartesi, Haziran 19, 2006 10:41
İsim: cansu

ATATÜRK

Mesaj gönderen heavenandhell »

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Arkadaşlar böyle bir başlığı açmamın iyi olacağını düşündüm. Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'e çok şeyler borçluyuz. Onun hakkında neler düşünüyoruz neler biliyoruz ya da neler bilmiyoruz.Burada paylaşalım.
THYA
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: Cumartesi, Mayıs 27, 2006 23:51
Konum: Ankara

Re: ATATÜRK

Mesaj gönderen THYA »

izindeyiz...ülkeyi sağ sol diye gözümüzün önünde bölmeye çalışanların,türbanlı veya türbansız diye insan ayrımı yapanların kraldan çok kralcı olanların bu kadar çok olduğu bi ülke haline gelen güzel ülkemizde bizi bölemeyecekler.Bu güzel ülkede bu denli rahat olmamızı sağladığın için sana minnettarım ve bu memlekete karşı her zaman bize yansıtmaya çalıştığın düşünceden çıkmayacağıma söz veriyorum.
Atam izindeyiz....
menoktadenokta
Üye
Üye
Mesajlar: 521
Kayıt: Salı, Eylül 18, 2007 00:50
İsim: MeHMeT
Konum: Kocaeli

ATATÜRK

Mesaj gönderen menoktadenokta »

bugünleri görmesini isterdim diyen çok arkadaşım var ama mustafa kemal atatürk bugünleri o zamanlarda görmüş. ve bize bunu söylemiş...

ey türk gençliği! birinci vazifen, türk istiklâlini, türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. bu temel, senin, en kiymetli hazinendir. istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düsünmeyeceksin! bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. istiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemis bir galibiyetin mümessili olabilirler. cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmis, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler. hattâ bu iktidar sahipleri sahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

ey türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!


bugün bu sözlerin ulaştığı biryerler yokmu sizce arkadaşlar...
Cevapla