Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Bazı gerçekler...

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
Cevapla
KinG_Of_WolFs

Bazı gerçekler...

Mesaj gönderen KinG_Of_WolFs »

Bunlar hayatımızdan çıkmayacak gerçekler

Gerçek dünya filmlerdeki kadar hızlı değişmiyor. Gelişim yavaş yavaş oluyor. Bilim adamlarına göre gelecek 20 yılda şu ankinden çok farklı bir hayatımız olmayacak. İşte daha uzun süre değişmeyecek şeyler:
Evler

Genellikle, içinde büyüdüğümüz ev stilinden etkilendiğimiz için zevkimizi kökten değiştirmemiz kolay değil. ABD'deki 110 milyon yaşam alanından yüzde 70'inin 20 yıl sonra da kullanılacağı belirtiliyor.

Kurşun kalem

Kurşun kalem satışları teknolojideki gelişmelere rağmen hep sabit kaldı, çünkü eskiden varolan avantajlarının hepsi hâlâ geçerli... Kurşun kalemle yazılan yazılar silinebiliyor, ucu kalem açacağıyla kolaylıkla açılabiliyor, pile ihtiyacı yok, sürekli mürekkep tedariki gerekmiyor ve ne önemlisi de fiyatı ucuz.

Kitap

Geleneksel kitapların arkasında 500 yıllık atalet var. Kalıcı, ucuz, dayanıklı ve hafifler. Bu faziletler 'e-kitap'ların 20 yıl içinde kolay kolay taklit edemeyeceği cinsten...

Nakit para

Mikroçipli 'zeki' kartların nakit parayla yer değiştireceği tahmin ediledursun, nakit para tüm popülerliğini korumaya devam ediyor ve edecek de... İngiliz Retail Banking Research'ün yayımladığı bir rapora göre nakit para kullanım oranı önümüzdeki 20 yıl boyunca da günümüzdekiyle aynı seviyede olacak.

Ataç

Kağıtları bir arada tutmak için yüzlerce yıldır kullanılan atacın, 2020'lerde de kağıt kullanılacağı göz önüne alındığında, hâlâ görevini yerine getireceği düşünülüyor.

Yolcu jetleri

NASA, 300 yolcu kapasiteli saatte 1500 mil hızla giden High Speed Civil Transport'un üretimine 15 yıl içinde başlayacak. Ancak, Technology in Society dergisinin editörü G. Bugliarello, günümüzün gürültülü jetlerinin 2020'lerde de varolacağını söylüyor.

Araba kullanma

Kendi kendine gidebilen araba teknolojinin 2020'ye kadar geliştirilmesi pek olası değil. Yani araba kullanmaya devam.

Trafik sıkışıklığı

Bilim adamları otomobillerin 20 yıl sonra da karada gideceğini ve trafik sıkışıklığının hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmaya devam edeceğini söylüyorlar.

Gürültü

Giderek daha da mekanikleşen hayatımızdaki gürültüyü, ses izolasyonu ya da insülasyonuyla engellemek çok kolay değil. Buliarello, gürültüden 2020'de de kurtulamayacağımızı tahmin ediyor.

Din

Birlemiş Milletler'in popülasyon verileri gösteriyor ki 2025'te kendisini Hıristiyan veya Müslüman olarak tanımlayan insan yüzdesinde büyük bir değişiklik olmayacak.

Fermuar

1851 yılında geliştirilmesinden bu yana fermuarı hiçbir rakip altedemedi.

Yoksulluk

Uzmanlar üçüncü dünya ülkelerindeki kitlesel yoksulluk ve açlığa daha uzun süre şahit olacağımızı açıklıyorlar.

Takım elbise

'Clothes and the Man' kitabının yazarı moda editörü Alan Flusser, takım elbisenin uzun süre başarıyla varolabilmesini, ortak bir paydaya hitap etmesine bağlıyor. Başka bir deyişle, takım elbise statü, rahatlık ve gizliliği içinde barındırıyor.

Alış-veriş

E-ticaretin çekiciliğine rağmen, girip alışveriş yapabileceğimiz gerçek mağazalar ve marketler kesinlikle gelecekte de varolacak. Yeni dükkanlar kapanmayacak.

Terörizm

Uzmanlar, fanatizmin her çeşidiyle uğraşma becerisizliğimizin devam edeceğini ve önümüzdeki 20 yıl içinde terörizmin daha da artacağını tahmin ediyorlar.

Yemek takımları

Kaşık, çatal ve bıçak... Batı dünyasında bu temel üçlünün önümüzdeki yıllarda da hayatımızın önemli parçaları olacağı düşünülüyor.

Futbol

Bazı sporlar yıllar içinde popülaritesini kaybedecek ama futbol önümüzdeki 20 yılda da yığınları etkilemeye devam edecek.

Ölüm

Journal of Anti Aging Medicine'in editörü Dr. Michael Fossel, ölümü yenemeyeceğimizi tahmin ediyor. Hastalıklardan ölmek 2020' lerde de hâlâ mümkün olacak.
requiem

Mesaj gönderen requiem »

ölümün yenilebilmesi ihtimalmidir ki !
üreme üzerine kurulu yaşam,kadın erkek ilişkilerinden tut,bitkilere kadar.. doğum varsa,ölüm her zaman olacaktır.
Kullanıcı avatarı
hakan
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 445
Kayıt: Salı, Eylül 7, 2004 22:49
İsim: Hakan

Mesaj gönderen hakan »

Arkadaşlar ölümün çaresi olsaydı yaşamanın bir anlamı olmazdı.............
requiem

Mesaj gönderen requiem »

evet,bencede..
bellatrix

Mesaj gönderen bellatrix »

bu dünyada olmaz die bişe yok walla,hem kıyamet koparsa 20 yıl içinde ölüm de ölümü tadacak..
Bozcaada

Mesaj gönderen Bozcaada »

Unutmayın,Bu dünyaya yalnız geldik yalnız döncez....
Minnak_Kışkışım

Mesaj gönderen Minnak_Kışkışım »

bence her canlının ölümü tatması gerekiyor düşünsenize bu yaşamın bir sonu olduğunu bilerek yaşamak hayattan daha çok zevk almamız demektir :)
fugurinan

Mesaj gönderen fugurinan »

kesinlikle
umit_shady

teror

Mesaj gönderen umit_shady »

a.b.d'nın teror yanlısı tavırları devam ederse teror her ulkenın en byuk sorunu olmaya devam edecektır..eywallah hocam eyeallah........ıkı ayrı dunya;ac sefıl ınsanlar gokten bomba atanlar....:(
azarcı

Mesaj gönderen azarcı »

kusura bakma çok uzun okuyamadım bişi yazamıyom kusura bakma
Cevapla