Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyetten)

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
Cevapla
gloriuss
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: Cumartesi, Kasım 4, 2006 21:06
İsim: yasemin
Konum: İstanbul

Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyetten)

Mesaj gönderen gloriuss »

Yedinci albümünü piyasaya çıkaran Feridun Düzağaç, kızı sayesinde hayatla barıştığını söylüyor


"Uykusuza Masallar" isimli yedinci albümünü piyasaya çıkaran ve müzikte 22 yılı geride bırakan Feridun Düzağaç, kızı sayesinde hayatla barıştığını söylüyor: "Her insan evladından gurur duyuyordur ama benim hayatımdaki en büyük öncelik o. Gülümsemeyi, gülebilmeyi, kendimle eğlenmeyi onunla öğrendim. Onunla birlikte şu an ilkokul üçe gidiyorum. Bana müthiş bir motivasyon oldu. O şarkıları yazan küskün, kalbi kırık adamı ıslah etti, değiştirdi."

"Uykusuza Masallar" albümü baştan sona bir kadına mı yazıldı?

Genelde aşk üzerine diyeceğim bir şey varsa, bir kurgu üzerinde yazarım söylemek istediklerimi. Bu kez tamamen yaşadığım olaylar üzerine yazılan şarkılar var albümde. Albümde dört şarkı yaşanılan, biten ve hálá devam eden ilişkiler üzerine yazılmış şarkılar.

Yine bir şair edası sezinleniyor şarkılarda ama sözlerin yalın olmasına dikkat edilmiş gibi...


Şair edasından en çok kaçındığım albüm oldu, hazırlanma aşaması da uzun sürdü. Diğerleri de bildiğim, yazabildiğim, derdine düştüğüm şarkılardan oluşuyor. "Kara Kara" gibi 40 yaştan aldığım cesaretle yarı bilge gibi takıldığım şarkılar oldu ki, "Hazır Cevap"ı da buna ekleyebiliriz. "Orijinal-Altyazılı" fırtınasından sonra daha eğlenceli şarkılar yazmak istediğimi söylemiştim. Bu albüm öncesinde de tamamen eğlendiren şarkılar seçtim fakat sonra baştan sona değiştirdim.

Yani "Orijinal Altyazılı"dan farklı bir albümle karşı karşıyayız...

Kariyerimde bir daha başıma geleceğini düşünmediğim bir albüm "Orjinal-Altyazılı". Bir patlama noktası aslında. İlk üç albümde yavaş yavaş bir yere gelen bilinirlik ve anlaşılırlık durumunun ayyuka çıktığı bir albümdür. "Alev Alev" ve "Boş Ders" şarkılarının çok büyük etkisi vardır albümün patlamasında. Halk konserlerinde o trajediyi de yaşadık mesela sadece "Boş Ders" çaldığında gelip sonrasında gidenler oluyordu, dizinin finalini soruyorlardı. Bir daha olacak bir şey değil. Açıkçası "Orjina- Altyazılı"nın popülaritesini bir daha yaşamak istemem.

Popülarite kötü bir şey mi? Siz neden bunu istemiyorsunuz?

Hayatımın özel kısmına kadar nüfus eden bir noktaları olmuştu. Yani artı ve eksi kutuplarda çok uç şeyleri yaşadım. Onun getirdiği bilinirlik maddi ve manevi anlamda çok işime yaradı ama şimdi her şey yolunda gidiyor ve çıktığım zamana göre çok daha tanınır bir insan olmama rağmen yine de şarkıları tüm genç kitleye hitap edecek bir adam değilim, olması da mümkün değil zaten. Benim sadelikten anladığım şey böyle bir his içermiyor ve dinleyicinin de bu duruma kaygılandığını görüyor ve hissediyorum.

Sizi küstürdüklerini söylemiştiniz. Bu durumlar nelerdi?

"Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir" albümünden sonra yaşadım. "Dipteyim Sondayım Depresyondayım" çıkış şarkısıydı. Önce yazılı basında "Herkesin morali bozuk böyle bir şarkı mı olur" denildi. Sonrasında Göksel’in "Depresyondayım" parçasıyla çakışınca iyice geri planda kaldı. Bırakın egomun okşanmasını, hayatımı devam ettirmekte zorlanıyordum. O zaman "Ben ne yaptım" diye çok sordum kendime. Çok kişisel kırgınlıklar da var bu durumlar içerisinde. Zaten benim alınganlığım çok can sıkıcıdır.

Alıngan, az uyuyan, çok hassas bir insansınız... Hatta bir röportajınızda "Tüm antidepresanların adını bilirim" demiştiniz...

Aslında uyumak isteyip de uyuyamayan diyelim. Çoğu zaman barlarda kendini kaybeden insanları gördüğümde gıpta etmişimdir çünkü hiçbir zaman öyle biri olamadım. Çok kontrollüydüm hálá da öyleyim. Çünkü ben ve kardeşlerim öyle bir nezaket ortamında yetiştirildik ki, böyle oldu. Şimdi kızım da bende olmayan birçok şeyi görüyorum ve "Evet böyle olması gerekiyormuş" diyorum. İncelik takıntısı insanın hayatını çok zorlayan bir durum yaratıyor.

Kızınız hayatınıza başka neler kattı?

Kızımın üzerine günlerce konuşabiliriz. Her insan evladından gurur duyuyordur ama benim hayatımdaki en büyük öncelik o. Gülümsemeyi, gülebilmeyi, kendimle eğlenmeyi onunla öğrendim. Onunla birlikte şu an ilkokul üçe gidiyorum. Bana müthiş bir motivasyon oldu. O şarkıları yazan küskün, alıngan, kalbi kırık adamı ıslah etti, değiştirdi.


Albüm isimleri üzerine bazı çevrelerin düşündüğü gibi çok kafa yoruyor musunuz?

Kimsenin albüm isimleri üzerine bu kadar yorum yapılmamıştı. İnsanların kafa yorması hoşuma gidiyor. Gıyabımda bu yanlış bir ekşisözlük algılamasıdır. Onlar albüm isimlerini bulurken kılı kırk yardığımı düşünüyor ama hiç de öyle değil. Genelde stüdyo süreci bittiğinde, o tatlı gerginliği attığımda bir anda aklıma gelen şeyler oluyor. Bana göre kızımıza isim koyarken nasıl özenip, bezendiysek; albüm ismini de öyle koymak gerekiyor. "Uykusuza Masallar"la ilgili temel dileğim çok dinlenip, insanların uykusuz kalması. Biraz kızımla yaşadığım, onu uyutmayı başaramadığım bir gecenin de etkisi olduğunu söyleyebilirim.



Arkadaşlar buaralar gazetelerden f.d ile bulduğum ne varsa toplayıp sizle paylaşmak istiyorum.Ne kadar özletmiş kendini değil mi?
metnazirk
Üye
Üye
Mesajlar: 217
Kayıt: Cumartesi, Eylül 23, 2006 13:14
İsim: hayat
Konum: İstanbul

Re: Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyet

Mesaj gönderen metnazirk »

ben de ilgiyle röportajlarını takip ediyorum...
feridun düzağaç çok farklı ve derin bir insan...

bir röportajını okuduğumda ciddi mana da üzüldüm..
bir önceki albümü için düşüncelerine yer verilmiş röportajda.. feridun düzağaç yine kendine nerede yanlış yaptım sorusunu soruyormuş geçen albümüyle ilgili...

o albümde yanlış olan neydi ben de merak ediyorum şimdi.. bütün şarkılarını keyifle dinlediğim insan...

neyse işte...
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
Mesajlar: 786
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 22:22
İsim: Serkan
Konum: İstanbul

Re: Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyet

Mesaj gönderen sehrikalp »

"Orijinal-Altyazılı" fırtınasından sonra daha eğlenceli şarkılar yazmak istediğimi söylemiştim. Bu albüm öncesinde de tamamen eğlendiren şarkılar seçtim fakat sonra baştan sona değiştirdim.
Ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyorum. Bu dediklerine kendin bile inanmıyorsun. Bir gün eğlendiren bir albümle karşıma çıkarsan o zaman seninle yollarımız ayrılacak. Ve sen de çok iyi biliyorsun ki eğlendiren (ne demekse) bir albümün asla olmayacak. Bir başkasını anlatır gibi anlat kendini, böyle devam et. Kaçmak kolay değil biliyorsun. Kaçmak ve bu kaçışın sağlayacağı değişimi beklemek anlamsız. Bunu ben de anlıyorum şimdi. Sen müziğinle ve yaşamınla kendinle içiçesin. Kendine bu kadar zaman ayırabiliyorken nasıl ona duyarsız kalabilirsin? Ben kendi kişiliğimden bu kadar çok şey götüren ve bütün zamanımı alan bir işte çalıştığım halde kaçamıyorum kendimden. Senin bunu bu şartlarda başarman imkansız. Ben de çok yalanlar söyledim kendime. Bitti artık, hüzün çıktı hayatımdan, başkayım ben şimdi dediğim çok oldu. Sonra kendi içimdeki çığın altında kaldım. Kaçamazsın, kaçamayacaksın biliyorsun. Yorma kendini. Herşeyi oluruna bırak. Bizler için değil. Kendin için. İstersen bir daha şarkı yazma ama kendine yalan söylemeyi bırak.

Çünkü sen de bir başkasısın!
Je est un autre
gloriuss
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: Cumartesi, Kasım 4, 2006 21:06
İsim: yasemin
Konum: İstanbul

Re: Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyet

Mesaj gönderen gloriuss »

Kendine yalan söylemek değil de sınırlarının dışına çıkmak istedi belkide.

öyle yada böyle çok başarılı...

Kendine küsmesin dimi ama
mubarezatihayatiye
Üye
Üye
Mesajlar: 366
Kayıt: Cumartesi, Ocak 19, 2008 15:52
İsim: dilan
Konum: İstanbul

Re: Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyet

Mesaj gönderen mubarezatihayatiye »

sehrikalp çok güzel yazmışsın.sana katılıyorum.
sen böylesin işte.böyle kal Düzağaç.ve bence çok mutlusun.
en derin anlamlarla yüklü basit kelimeleri birleştirdiğinde hüzün çıkıyorsa kendiliğinden,çok doğal olduğu birkere daha ortada oluyor.
kendiliğinden dedim çünkü hani hep böyle olmak istemiyor ama en sonunda hüzünlü şeyler çıkıyorya...
uzak
Üye
Üye
Mesajlar: 216
Kayıt: Pazartesi, Ocak 29, 2007 21:02
İsim: İltür
Konum: Tekirdağ

Re: Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyet

Mesaj gönderen uzak »

Şehrikalp gerçekten çok güzel yazmışsın. Sana sonuna kadar katılıyorum. Ama burada bir noktayı belirtmek ve şu eğlenceli şarkılar konusuna bir açıklık getirmek istiyorum. Best FM'deki söyleşide dinlemiştim, fd "Bu albüm, ironi düzeyi yüksek kinayeli şarkılardan oluşan bir albüm olacaktı ama sonra benim bir geri dönüşüm ve fikir değiştirmemle bu albüm ortaya çıktı" demişti. Eğlenceli şarlıkardan bunu kastediyor sanırım... :)
Safkan
Üye
Üye
Mesajlar: 528
Kayıt: Pazar, Ocak 30, 2005 19:09
İsim: Şahika
Konum: İstanbul

Re: Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyet

Mesaj gönderen Safkan »

o her zaman böyle olsun lütfen..
noxious
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: Pazar, Şubat 24, 2008 16:14
İsim: diLa
Konum: Eskişehir

Re: Beni Kızım Değiştirdi (Sinem Vural'ın Röportajı Hürriyet

Mesaj gönderen noxious »

ister neşeli şarkı olsun ister depresif
feridun düzağaç başka yazıyor, başka söylüyor
hiç değişmesin
Cevapla