Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
Cevapla
katya
Üye
Üye
Mesajlar: 47
Kayıt: Pazartesi, Mayıs 1, 2006 04:29
Konum: İstanbul

Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen katya »

Dünyanın yeni yedi harikası, Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Benfica Stadı'nda yapılan törenle ilan edildi. Ayasofya Müzesi ve Mısır piramitleri, yeni 'harikalar listesi'nde yer almadı.

Bu harikalar, Ürdün'deki Petra Antik Kenti, Çin Seddi, Brezilya'daki Kurtarıcı İsa Heykeli, Peru'daki Machu Picchu Antik Kenti, Meksika'daki Chichen Itza Piramidi, İtalya'nın Roma kentindeki Colosseum ve Hindistan'daki Taç Mahal anıt mezarı olarak açıklandı.

Dünyanın yedi harikası, başkanlığını İsviçreli Bernard Weber'in yaptığı merkezi İsviçre'de bulunan New7Wonders Vakfı tarafından, 100 milyondan fazla kişinin internetten veya cep telefonu mesajlarıyla altı yıl içinde www.new7wonders.com internet sitesine verdikleri oylarla belirlendi.

Sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce eserlerin belirlenme yöntemi gerçekten doğru bir yol mu? Ayrıca belirlenen eserlerden bazıları tüm dünya insanlarına hitap etme açısından eksik olduğu kanısındayım. Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
Mesajlar: 786
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 22:22
İsim: Serkan
Konum: İstanbul

Re: Yeni Yedi Harika

Mesaj gönderen sehrikalp »

E yani öyle adaylar seçmişler ki; Ayasofya onlara rakip olamaz. Gerçekten iyi seçim olmuş.
Je est un autre
susmasinsarkilar
Üye
Üye
Mesajlar: 461
Kayıt: Cumartesi, Nisan 28, 2007 23:20
İsim: Burcu

Re: Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen susmasinsarkilar »

İnternet üzerinden olması bir yönden iyi bir yönden kötü.Herkesin evinde internet yok. :? Ya da böyle haberlerle alakaları yok.Bir de ingilizceydi anlamamaları da cabası.Ben oy vermiştim.Bir çok kişiye de söylemiştim ama...
BINDIM
Üye
Üye
Mesajlar: 78
Kayıt: Çarşamba, Temmuz 5, 2006 16:14
İsim: Mustafa
Konum: Bursa

Re: Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen BINDIM »

Bence 7 harikayı birçok üleden insandan oluşan tarafsız ve çok kişiden oluşan uzman bir kurul seçmeliydi.Biz gibi yapıtlar hakkında detaylı bilgisi olmayan insanlar seçmemeliydi.Çünki onlar sadece görünüşlerinden ibaret değiller.
miyavzi
Üye
Üye
Mesajlar: 319
Kayıt: Perşembe, Temmuz 20, 2006 17:26
İsim: dilek
Konum: Ankara

Re: Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen miyavzi »

susmasinsarkilar yazdı:İnternet üzerinden olması bir yönden iyi bir yönden kötü. Herkesin evinde internet yok. :? Ya da böyle haberlerle alakaları yok.Bir de ingilizceydi anlamamaları da cabası.Ben oy vermiştim.Bir çok kişiye de söylemiştim ama...
bence haklısın internet avantaj ve de dezavantaj aynı zamanda... Türkiye'den katılım ne kadar kıyaslanabilir ki amerika'yla mesela,,ama üzüldük tabi gönül ister ki biz de olalım ama boşverin ya çok çok önemli değil bence.
Kullanıcı avatarı
carizma
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 1134
Kayıt: Çarşamba, Ekim 11, 2006 14:44
İsim: Sinan Seyda
Konum: İzmir

Re: Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen carizma »

Mısır piramitleri bence yedi harika arasında yer almalıydı.Zaten Mısırlılarda benim gibi bu oylamaya tepki göstermiş."Bu oylama adil değil" diyerek.. :)
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
Mesajlar: 786
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 22:22
İsim: Serkan
Konum: İstanbul

Re: Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen sehrikalp »

Mısır piramitleri gerçekten olmalıydı. Yapıtlar hakkında bilgisi olmayanlar seçmemeliydi bence de. Fakat bu seçilenler gerçekten herşeyiyle hakkediyorlar bunu. Hem görüntüleri hem geçmişleri hem de olağanüstü büyüleyici hikayeleriyle.
Je est un autre
ponnik
Üye
Üye
Mesajlar: 639
Kayıt: Cuma, Aralık 8, 2006 16:14
İsim: Sonay
Konum: Sakarya

Re: Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen ponnik »

Mısır piramitlerini artık herkes 'harika' olarak nitelendiriyor zaten. bence de iyi seçimler olmuş, tabi kimbilir daha görmediğimiz, bilmediğimiz ne harikalar vardır etrafımızda :roll:
iceberg
Üye
Üye
Mesajlar: 122
Kayıt: Salı, Mayıs 15, 2007 18:31
İsim: Bulent

Re: Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mesaj gönderen iceberg »

Uzman kişilerin belirleyeceği, değer katan nitelikleri anlatılarak belirlenmiş olan eserlerden oluşması ve seçimin her ülke içinde ayrı ayrı yapılıp, tüm sonuçların toplanmasının ardından dünya kamuoyuna sunulması çok daha uygun olurdu.

Özellikle internet kullanımının bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde bu tip bir organizasyonu yapmak çok zor olmazdı herhalde...

UNESCO tarafından bu seçimlerin onaylanmaması da sanırım bu görüşün bir yansıması oldu...

Ancak seçimler arasında gerçekten güzel yerler ve yapılar var.Benim favorim; Çin Seddi idi..

Sanırım yapılacak tüm değerlendirmelerde 7 arasına girebilecek nitelikte.... :)
Cevapla