Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

fd hakkında bilmediklerim

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
Cevapla
dishpatch
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: Pazartesi, Haziran 29, 2009 22:22
İsim: serkan
Konum: Antalya

fd hakkında bilmediklerim

Mesaj gönderen dishpatch »

herkese merhaba ve iyi akşamlar. Benim merak ettiğim birşey var onu sormak istiyorum
fd şarkıların farklı birşey var diğier şarkılarda olmayan bana onu hissettiren adını koyamadığım bir his bu mesala örnek vericek olursak sago dinlediğim zaman kendimi gerçekten melankolik hissediyorum. ya bilmiyorum işte bunun adı ne....yoksa saçmalammı?bi de şey var tabi fd kılıplerinde genelde rüzgar gülü rüzgar santrali hatta beni brakma klibinde de o adam züzgar santalinden yapılmış arabada seyahat ediyordu acaba fd için rüzgar gülünün anlamı ne?
greenyuwar
Üye
Üye
Mesajlar: 24
Kayıt: Cumartesi, Ocak 24, 2009 15:16
İsim: HAYRİ
Konum: İstanbul

Re: fd hakkında bilmediklerim

Mesaj gönderen greenyuwar »

Serkan arkadaşım,

Üstd' ı anlasaydık bu kadar başarılı ve güzel gelmeyebilirdi şarkıları. Gizemli olan şeyler ilgi çeker diye düşünüyorum. Kendisi 20 yıldır bu işi yapıyor ve kendini tekrar etmiyor ve her defasında bizleri şaşırtıyor. Üretkenliği ve zengin türkçe kullanımıyla diğer sanatçılardan kendisini ayıran bir çok özelliğini bize yansıtıyor. Rüzgar gülüne olan duygularını ise çözülecek bir soru değil bence. Ama onda farklı olan bir şey var. Ve bu sadece bence onda var. Ne diye ararsan bulamazsın . Eğer ki bir gün bulursan o gün dinlemekten vazgeçersin emin ol.
ferIdunesraduzagac
Üye
Üye
Mesajlar: 33
Kayıt: Perşembe, Kasım 8, 2007 11:41
İsim: Esra
Konum: Bursa

Arkadaşı Şeytan filmi-Lavinia

Mesaj gönderen ferIdunesraduzagac »

Yanlış hatırlamıyorsam FD bu sahneden etkilenipte bestelemişti Lavinia şiirini.
Ali Poyrazoğlu (Şeto) Lavinia şiirini okuyor.

http://www.dailymotion.com/video/x5o45s ... %C4%B1_fun
EmekliKerem
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: Cumartesi, Ekim 20, 2007 17:58
İsim: ugur

Re: fd hakkında bilmediklerim

Mesaj gönderen EmekliKerem »

Feridun'a üstad diye hitap edilmesi hiç de hoşuma gitmiyor, bu şekilde hitap edenler önce kelime manasını öğrenmeli. Bu hitapla onun sıradanlaştırılmaya çalışıldığı hissi doğuyor bende. :@
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Re: fd hakkında bilmediklerim

Mesaj gönderen Adventureman »

EmekliKerem yazdı:Feridun'a üstad diye hitap edilmesi hiç de hoşuma gitmiyor, bu şekilde hitap edenler önce kelime manasını öğrenmeli. Bu hitapla onun sıradanlaştırılmaya çalışıldığı hissi doğuyor bende.
Üstat : Bilim veya sanat alanında üstün bilgisi ve yeteneği olan kimse.

İnsanlar, sanatçıyı ve icra ettiği şarkıları diğer sanatçılardan ve şarkılarından ayrıştırarak, benimseyerek yada üstün tutarak onu takdir ettikleri için bu hitap şeklini kullanıyorlar. Bunda onu sıradanlaştırmanın aksine farkını, kalitesini, yeteneğini ve üstünlüğünü yansıtma amacında oldukları hissi doğuyor bende de. :)
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
Cevapla