Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Feridun Düzağaç 'Ben Hep Yazdıklarımın Peşine Düştüm'

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Feridun Düzağaç 'Ben Hep Yazdıklarımın Peşine Düştüm'

Mesaj gönderen Adventureman »

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde “Üniversitene Hoşgeldin” adı altında 29 Eylül Cuma günü düzenlenen Çaylaklar Partisi’nde sahne alan sanatçı Feridun Düzağaç ile müziği, albümleri, dinleyicileri ve FD'yi farklı kılan şeyler üzerine bir söyleşi...

Resim

"Ben Hep Yazdıklarımın Peşine Düştüm"

Esra Vona Kurt’un “Sizi farklı kılan nedir?” sorusuyla başlayan söyleşide Feridun Düzağaç, hayat içinde bir birey olarak çok iddialı cümleler kurmadığını, çocukken de düşünmeyi konuşmaya tercih eden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben kendimi hep yazarak ifade ettim. Hep yazdıklarımın peşine düştüm. Benim için hayatı anlamlı kılan, farklı kılan şey buydu. Ülkemizdeki müzisyenler içinde, şarkı yazarları içinde farklı bir durum varsa ne mutlu bana. Doğru zamanları doğru değerlendirmekle de ilgili bu. Yaşıtlarım başka şeylerin peşindeyken ben okuyordum, yazıyordum. Hepimizin hayatı için geçerli olan, çok küçük detaylar hayatımıza büyük farklar katabiliyor. Onlardan biri de benim lise Edebiyat öğretmenim. Bugün burada sizinle sevilen bir sanatçı, şarkı yazarı olarak konuşmamın altyapısında o vardır. Beni hep öykündürmüştür, cesaretlendirmiştir. Böyle küçük şeylerin sonunda büyük bir hayat oldu açıkçası. Fark derseniz, Türkçe’ye hakim olmak, Türkçe’ye inanmak, Türkçe’nin ve kelimelerin gücüne inanmak diyebilirim.”

Müziğin internet yoluyla değil de daha geleneksel yöntemlerle paylaşıldığı dönemlerde dinleyiciyle daha organik bir bağ kurduklarını ifade eden Feridun Düzağaç, “O zamanlar albümün tamamı dinlenir ve bilinirdi. Konser için dinleyicilerin karşısına çıktığımızda, beni ve bütün şarkı yazarlarını besleyen şey sahne heyecanıdır. İnternetten sonra, bu yüzeysellikler ortaya çıkmaya başladı. 70 şarkı sözü yazan bir sanatçının 8 video kliple özetlenmesi, televizyona ne kadar çıkıyorsanız o kadar varsınız gibi sağlıksız veriler ortaya koydu. Single, dev promosyonlar benlik şeyler değil. Ben geleneksel, bildiğim yöntemlerle yoluma devam ediyorum.” dedi.

Üniversite konserlerinde gençlerle bir araya gelmesi sonucu bu gözlemleri yaptığını, sorularımıza verdiği cevapları aslında bu konserlerde bulduğunu belirten Düzağaç, “Dinleyicinin algısının nereye gittiğini sahneden görebiliyoruz. Bu anlamda yeni bir albüm yapan sanatçı sahneye çıktığında eski albümlerden şarkıların ilk olarak istenmesi bir şarkı yazarını çok etkileyen yani körelten bir şey. Ben bunun küskünlüğünü yaşıyorum biraz. Eskiler de benim şarkılarım ama insan yeni yazdıklarını da paylaşmak istiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Esra Vona Kurt
SDÜ Basın / Radyo-Tv Araştırma ve Uygulama Merkezi
w3.sdu.edu.tr
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Re: Feridun Düzağaç 'Ben Hep Yazdıklarımın Peşine Düştüm'

Mesaj gönderen Adventureman »

Bu söyleşinin videosu sitemizin facebook sayfasında yayınlanmıştır.

http://www.facebook.com/group.php?gid=6 ... ref=search
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
Cevapla