Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Feridun Düzağaç "Feda Zamanı"

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Feridun Düzağaç "Feda Zamanı"

Mesaj gönderen Adventureman »

Beşiktaşlı sanatçı Feridun Düzağaç'ın besteleyip, Multitap grubuyla seslendirdiği şarkılardan oluşan ''Feda Zamanı'' albümünün tanıtımı yapıldı.

Akaretler'deki kulüp binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri, Feridun Düzağaç, Multitap grubu üyeleri ve ''FEDA'' şarkısına klip çekecek Beşiktaşlı yönetmen Zeki Demirkubuz katıldı.

Çebi, toplantıda yaptığı konuşmada ''FEDA'' kelimesinin Beşiktaş için anlamına değinerek, şunları söyledi:

''(FEDA) Beşiktaş için artık çok daha fazla bir anlam ifade ediyor. Bu dönem, maddi ve manevi olarak feda ederek, bu kelimenin anlamını yerine getirmenizi hepinizden istiyorum, tıpkı sevgili arkadaşlarımızın yaptığı gibi. Onlar bir başlangıç yaptı. Yapılan bu başlangıcın sadece sanatçılar değil, diğer meslekler tarafından, Beşiktaşlılar tarafından yerine getirilmesini istiyorum. Bunu yaparsanız camia size minnettar kalacaktır. Beşiktaş için her şey feda olsun.''

60 bin ''FEDA'' ürünü satıldı
Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak ise piyasaya çıktığı günden bu yana, Kartal Yuvası mağazalarında 60 bin adet ''FEDA'' ürünü sattıklarını açıkladı.

Albayrak, törende yaptığı konuşmada, taraftarlara teşekkür ederek, şöyle devam etti:
''Derneklerden ve internetten elimizde 20 bin adet daha siparişimiz var. Toplam 80 bin oluyor. Bu gerçekten büyük bir başarı. 20 gün oldu çıkalı, yönetim ve taraftarın ortak geliştirdiği bir proje bu. Hedefimizi ilk günden 200 bin olarak belirledik. Başkanımızla konuştuğumda 'Ben daha yukarısını bekliyorum' dedi. Tişörtten sonra atkı ve şapkasını yaptık. Şimdi de Feridun Düzağaç'ın önderliğinde CD'si çıkıyor. Harika bir parça besteledi. Önümüzdeki hafta Kartal Yuvaları ve tüm müzik marketlerde çıkacak. Yapımcılığını üstlenen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Klibini çekecek Zeki Demirkubuz'a da teşekkür ediyoruz. Beşiktaş bu, hep beraber Beşiktaşımız için canımız feda.''

Düzağaç: ''En sevilen şarkım olmasını diliyorum''
Feridun Düzağaç ise Beşiktaş'ta kenetlenme zamanının geldiğini belirterek, ''Beşiktaşlı olmak ayrıcalıktır ve o ayrıcalığı dosta, düşmana gösterme zamanıdır. Hepimizin unutmak istediği 8 yılın ardından çok güzel günler olacak. Geçmiş 8 yılda her ne olduysa bundan sonra olmayacaktır'' diye konuştu.

''FEDA''nın herkesin kalbini titreten bir proje olduğunu vurgulayan Düzağaç, ''40 yıllık Beşiktaşlı olarak yazabileceğim en güzel şarkıyı yazdım. Tüm şarkılarım içinde en çok sevilenin bu olmasını diliyorum. Bu vesileyle projeye destek veren herkese teşekkür ederim'' dedi.

Demirkubuz: ''Kahramanımızı hatırladık''

Yönetmen Zeki Demirkubuz da, şunları söyledi:

''Varlıkta, iyi zamanlarda herkes ne tarihini ne kahramanlarını hatırlıyor, yokluk başladığında herkes değerlerine, tarihine, kahramanlarına sarılıyor. 10-15 yıllık süreçte Şeref Bey'den, 'FEDA'dan bahseden çok az insan vardı. 10 yıl oyalandık, şampiyonluklarla sevindik ama ne denetledik ne sorduk ne aradık ve durum bu hale geldi. Böyle zamanlarda kahramanımızı hatırladık. Rakip takımların bile hakemliğe çağırdığı, gencecik 39 yaşındaki Şeref Bey'i hatırladık. Artık geçmiş 10 yıldaki gibi değil Şeref Bey'in Beşiktaş'ına yakışır bir şekilde davranmalıyız.''

Demirkubuz, yeni yönetimden, stadın yenilenmesi durumunda adının Şeref Bey olmasını istedi.

Milliyet
Dosya ekleri
feda.jpg
feda.jpg (36.33 KiB) 1777 kere görüntülendi
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
Kullanıcı avatarı
carizma
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 1134
Kayıt: Çarşamba, Ekim 11, 2006 14:44
İsim: Sinan Seyda
Konum: İzmir

Re: Feridun Düzağaç "Feda Zamanı"

Mesaj gönderen carizma »

"BeşiktAŞK" böyle birşey işte..
hayat denen uykudan uyanmasını bilen yâr ola..
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Re: Feridun Düzağaç "Feda Zamanı"

Mesaj gönderen Adventureman »

Beşiktaşlı sanatçı Feridun Düzağaç'ın besteleyip, Multitap grubuyla seslendirdiği şarkılardan oluşan ''Feda'' isimli albüm, müzik marketlerdeki yerini aldı.

Beşiktaş'ın efsane ismi Şeref Bey anısına hazırlanan albümde Feridun Düzağaç, söz ve bestesi kendisine ait ''FEDA'' şarkısını, ''Ağlayan Gitar'' ve ''Şeref Bey'in Son Nefesi'' isimli iki ayrı versiyonda seslendirdi. Multitap ise şarkıyı ''Multi Feda'' isimli farklı bir versiyonla yorumladı. Albümde ayrıca söz ve müziği Emrah Çoksaygan'a ait ''Şeref Bey Türküsü''ne de yer verildi.

Dokuzsekiz Müzik yapımcılığında hazırlanan ve ilk olarak Kartal Yuvası mağazalarında satışa sunulan albüm raflardaki yerini aldı. Fiyatı 10 TL olan albümden elde edilecek gelir, siyah-beyazlı kulübe aktarılacak.

Sabah Spor

Feridun Düzağaç FEDA Şarkı Sözleri

Benim gönlüm, ömrüm, yolum Beşiktaş
Yağmur çamur, kara kış, fırtına boran
Gerçeğim siyah beyaz, gerisi yalan
Emanetim, onurum, armağanımdır arman

Şerefinle oynar, hakkınla kazanırsın
Zafer şarkılarınla yürekli ozanım
Sen hakkımsın, şerefimsin, sebatımsın

Gün gelir kalırım ben de son nefeste
İşte bu veda değil, feda zamanı
Seninle geçmiş ne güzel etmişim ömrüme
Hayatımın sen en güzel yanı

Kederim sevincim gururum gözyaşımsın
Yalnız hissederken tek ilacım
Sen hakkımsın, şerefimsin, sebatımsın

Ömürler feda sana Beşiktaş!


Feridun Düzağaç Şeref Bey Türküsü Şarkı Sözleri

Günlerden Beşiktaş
Tarihin adı hicran
Kavuşmak zamanıydı
Koşup gelmiş herbir can
Havada aşkın sesi
Köy içine yine doğru
Bu sevdanın şahidi
Dolmabahçe yolu
Hasretin adı sensin
Anlamsız artık herşey
Yola çıkmak zamanı
İstikamet Şeref‘e
Beşiktaş söz sana
Bu yürek attıkça
Yürüdüğüm yollar anla şunu
Beyazın aydınlıksa
Siyahın zindan bana
Sen iste bu can sana FEDA olur
Armanın güzelliği
Yansımış tüm yüzlere

Şarkılar dile gelmiş
Eller kilitli ellere
Sen mabede doğru
Başlamış yürümeye
Akıyor onbinler
Yine seni görmeye
Heyecan tarifi sevgiliye eş değer
Zamanı geldi artık
ŞEREF BEY bizi bekler
Beşiktaş söz sana.
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
Cevapla