Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

fındık toplamak

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
fetheden
Üye
Üye
Mesajlar: 132
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 9, 2006 14:22
İsim: fatih
Konum: Düzce

fındık toplamak

Mesaj gönderen fetheden »

arkadaslar aranızda fındık toplayan, fındık işiyle ugraşan warmı :?: bide bu işi severek yapanlar varsa, nesini sevdiklerimi yazarlarsa sevinirim.
yasemin
Üye
Üye
Mesajlar: 103
Kayıt: Pazartesi, Haziran 5, 2006 20:28
İsim: yasemin
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen yasemin »

bayağı bu konudan müzdaripsin heralde.ben toplamadım ama çok toplayan arkadaşlarım var.ama sevdiklerini söyleyemem.işin nesi sevilirki zaten mesela düşünsene fındık toplama zamanı gelsede fındık toplasak çok canım çekti diyen birisi olabileceğini sanmıyorum :lol:
varmıdır yoksa :roll:
molibden
Üye
Üye
Mesajlar: 51
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 9, 2006 21:58
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen molibden »

fındık toplamaktan bıkmış gibi bi halin var :wink: küçükken yemek için bi kaç kere toplamışlığım var ama sanırım bunu sormuyosuun :D
yalnizligimsanaemanet
Üye
Üye
Mesajlar: 80
Kayıt: Cuma, Temmuz 21, 2006 10:12

Mesaj gönderen yalnizligimsanaemanet »

küçükken benim de ağaçtan bikaç tane koparmışlığım vardır ama her seferinde içinden aynı böcek çıkardı.benim de böceklerle aram epey bi kötü olduğu için yıllardır bi fındık ağacına yaklaşmışlığım yok :?
burcudalp
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 15
Kayıt: Cumartesi, Aralık 3, 2005 15:33
İsim: burcu

Mesaj gönderen burcudalp »

küçükken babanemle toplamıstım dikmene cıkmıstık önümüze kesanları bağlamıstık onun içine topluyoduk gayet zevk alımıstım .sonra bide 15 yasındayken falna düzcede bi fındık bahcesinden toplamıstık topalamk zevkliydide kabuklarını ayırmak cok sıkıcıydı zevk için belli süre yapılacak bi iş bence
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

fındık toplamak bizim oralarda bayağı meşakkatli olur çünkü her yer yamaçdır. ayağın bir kaydı mı soluğu ırmakda alırsın valla :lol: az da olsa ben de topladım düşe kalka sene de iki kere fındıklığa girmişliğim var yani ( bir iki saat ) :wink: toplaması bir yana fındığı kuruttuktan sonra evin ortasına getirip tarladan mısırı alıp haşlayıp bir de çay demleyip fındığı culufundan ayırması var ya o çok güzel oluyor. koca bir fındık harmanı etrafında kuzenler anne-babalar...kapı ardına kadar açık dışarı da yağmur yağıyor toprağın, ağaçların kokusunu duyabiliyorsun. bir doğrulayım diyorsun ayakların uyuşmuş kalkamıyorsun. hadi diyorsun gayret bir kalk da cama çık karşı dağın eteğinden yükselen bulutları görüyorsun yerden öylece yükseliyor göğe doğru. içeriden sesleniyorlar "hadi ama boşladın iyice işi. gelde kaldıralım şunu..." ve harmanın başına dönüyorsun...

yaa fetheden işte böyle fındık toplamak seni sıkmış biraz ama ben çok özledim yaa çok oldu ben köye gitmeyeli allah nasip ederse seneye bakalım kısmet. soruna cevap verebildiğimi sanıyorum.
sevgiyle kal :P
hazan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
Mesajlar: 1044
Kayıt: Salı, Kasım 8, 2005 21:46
İsim: Mehtap
Konum: Ankara

Mesaj gönderen hazan »

hiç fındık toplamadım malesefff .. :oops:
ama ağaçlara tırmanabiliyorum :?
gocmen
Üye
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: Perşembe, Mart 2, 2006 20:27
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gocmen »

ya hiç toplamadım ama arkadaşlarımın sevmediğini biliyorum :D bir arkadaşımın kardeşi de fındık zamanından sonra yerde kalan fındıkları satarak geçimini sağlamış bir zamanlar.... hehe....yerdekiler bile o kadar para ediyosa :wink:
derinmavi
Üye
Üye
Mesajlar: 40
Kayıt: Salı, Nisan 18, 2006 12:28
Konum: samsun

Mesaj gönderen derinmavi »

findık toplamak gerçekten çok zor bi iş.ben de iki senede bi dedemlerle findik işine girişirim.yağmur ,çamur,güneş,sis demeden herkes bahçede olur.kardeşim elma ağacına çikar indirir kafamıza elmaları.zor olsada herkes bi arada çok keyifli oluyor. :D
molibden
Üye
Üye
Mesajlar: 51
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 9, 2006 21:58
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen molibden »

göçmen kim o akıllı ya :D vay bee pratik zeka iştee :D
zomzeus
Üye
Üye
Mesajlar: 196
Kayıt: Cuma, Mart 31, 2006 17:00
Konum: Sakarya

Mesaj gönderen zomzeus »

takip ettiyseniz fındık uğruna yolun kapatıldığı bi yerden yazıyorum fındık yoplamka çaok zor bi işlem eller şişer dallarla yakın ilişkisinden dolayı akrabalar toplanır sabahın erken saatlerinde bahçeye gidilir akşama kadar çalışılır akşam bahçeden gelinir harmanda oturulur güzel sohbetler çaylar içilir.. ne desem boş yaşamayan bilmez umarım akp emeğimizin karşılığı olan parayı verir yoksa bu sefer karadeniz daha ses getircek eylemler yapabilir :idea:
fetheden
Üye
Üye
Mesajlar: 132
Kayıt: Çarşamba, Ağustos 9, 2006 14:22
İsim: fatih
Konum: Düzce

Mesaj gönderen fetheden »

arkadaslar herkese msjlarından dolayı cok tesekkür edrim.
bende 5 yıldan beri fındık zamanı fındık topluom.fındık toplamak deilde.her gün paydostan sonra kuzenler falan oturup sohbet etmesi güzel oluo.bide fındık işi bittikten sonra para alması güzel oluo.insanın kendi kazandıgı para baska oluo tabi :wink:
lonely yazdıdığın yazıdan dplayı sana coooooooooook tesekkur ederim
feslegen
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: Pazar, Ağustos 6, 2006 20:46
Konum: Ankara

Mesaj gönderen feslegen »

ya benim bi arkadaş var ordu lu. fındık toplama zamanı geldi diye koskoca adam nerdeyse ağlayacak!!! baya zor bişey herhalde
okyanus_derin
Üye
Üye
Mesajlar: 538
Kayıt: Perşembe, Nisan 6, 2006 15:02
İsim: nilgün
Konum: Ankara

Mesaj gönderen okyanus_derin »

gerçekten çok zor bir iş ya :!: :evil: ocaklarda diken olur iyi temizlenmez elini kolunu çizer,güneş-sıcak bi yandan,fındık yeşil yaprak yeşil fındığı göremezsin fındık dalda kalır annanenden azar işitirsin,anenlerin dedikodularını dinlersin,teneke dolar onu boşaltmaya çuvala gidersin boyun uzun olur dallar kafana çarpar(bana hep olan şey ) sonra bi de fındıklık yokuş aşağıysa-yukarıysa ayrı bi eziyet olur,sonra küçüksündür suyu hep sen getirirsin(benden küçklerde var artık Allah tan), bunları geçtık bi de günlüğe gittiysen daha da kötü olur (bu sırada günlükde 25 ytl olmuş bu yıl :? ) ........
değişik bi işkence yöntemidir yani fındık! kimsye tavsiye edilemez
neyseki bu yıl yırttım bennnnnn!çok mutluyum bu yüzden :twisted: :D
Allah çalışanlara kolaylık versin..
okyanus_derin
Üye
Üye
Mesajlar: 538
Kayıt: Perşembe, Nisan 6, 2006 15:02
İsim: nilgün
Konum: Ankara

Mesaj gönderen okyanus_derin »

bir de fındıkları ayıklamak için patoz gelirdi niyeyse o iş çok eğlenceli gelirdi bana :) kabuklarını(yeşil yerleri işte) ayırırdı kabuklar evin hemen yenında dururdu bir süre bizde çatıdan onların üztüne atlardık :D hatta kardeşim kuzenimi aşağaya itmişti bi seferinde kuzenimin kolu kırılmıştı, teneke yamulmuştu :)
zor iş ama bir yerde eğlenceliydi benim için herkez toplanırdı fındığa gidilirdi.teyzemler,dayımlar,kuzenler falan...
şimdi böyle kalabalık halde toplayamıyoruz işçi tutuyoruz :(
eski günleri çok özlüyorum.şimdi herkez kendi işiyle uğraşıyor.
ya istemiyorum ben bu değişikleri!
şimdi deseler hadi eskisi gibi fındık toplucaz o işkencelere rağmen gider toplarım!tenekeyide boşaltırım,suyuda getiririm!..
Cevapla