Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Japonlar 1 GBps Hızla Erişmeye Başladılar.

Bilim - teknoloji haberleri, makaleleri ve ilgilileri...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Japonlar 1 GBps Hızla Erişmeye Başladılar.

Mesaj gönderen Bugfixed »

Japonlar, dünyanın en büyük genişbant ülkesi haline geldiler. Motorola'nın Tokyo'nun tamamını içine alan WiMax networkünü duyurmasından sonra, şimdi de, hem Nippon Telegraph gem de telephone Corp isimli 2 ISS, 36 $ fiyatla evlere 1 GBps'lik erişim satmaya başladılar.

Japonlar artık evlerinde 1 GBps hızla fiberoptik hatlar üzerinden bağlanabilecekler. Önce Motorola, Tokya çevresini içine alan WiMax (Türk TK'sı daha yönetmeliği çıkarmadı, bir şeyler bekliyor ama ne?) şebekesini duyurdu. Arkasından da, 2 farklı ISS firma yani Nippon Telegraph ve Telephone Corp. fiber-optik hatlar üzerinden (ADSL'de bakır hatlar var) 1 GBps geniş bant erişimini evlere 36 $/ay fiyatla sunmaya başladılar. Bu çılgın hatla, evlerden tam zamanlı film seyretmek mümkün.

Böylece Japonya da, Fransa ve Hong-Kong'dan sonraki 3.büyük genişbant sunabilen ülke haline geldi. Gerçi Fransa'da yüksek hızlı erişime 90 $ gibi yüksek fiyatlar var ama Orange'ın 2007 balında 2,5 Gbps hızı evlere sunması bekleniyor.

Ancak genişbantın bu kadar yükselmesinin tatsız yanları da yok değil. Hem Japonya'da hem de Fransa'da ülke çapındaki networklerin zorlandığı görülüyor. Japon Bilişim ve Haberleşme Bakanlığı geçen yıl sonunda çok yoğun bir günde bazı internet trafik değişim noktalarında, 158 Gbps'i gördüklerini iletiyor. Bu rakamın 2004'deki rakamın 3 katı ve 2003'deki rakamın da 6 katı olduğu not ediliyor.

Bakalım Japon deneyimi dünyaya nasıl bir durum gösterecek.

Bu arada yukarıdaki satırlarda da hatırlattığım gibi biz daha Wimax'i bekliyoruz. ADSL'in serbestleşmesini bekliyoruz ve kablonun da sorunlarının çözülmesini, yine serbest olmasını istiyoruz. Oralarda, bizi duyan var mı? (Valla 2 GBpslerde gözümüz yok. 10 MB'lik hat olsun yeter).
Çünkü ülkemizde 2 mb net bağlantısı 230 ytl
adamlar 1 gbps 36 dolar :shock:
Turk.internet.com
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
memed
Üye
Üye
Mesajlar: 56
Kayıt: Cuma, Ağustos 18, 2006 16:15
Konum: Giresun

internet

Mesaj gönderen memed »

kardes sen yinede dua et olurmu türkiyeden kötü yerlerde var mesela afganistan ama bunun yanı sıra meksikada şuan en hızlı iletişim orda
Kullanıcı avatarı
sinan
Admin
Admin
Mesajlar: 2187
Kayıt: Çarşamba, Eylül 29, 2004 22:30
İsim: Sinan
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen sinan »

e yuh artık ya? 1 gbps ne demek ya. benim şuan ki bağlantımın 1024 katı :) ve benden sadece 10 dolar fazla ödüyor..


traji-komik bi durum gerçekten de..
~
ansızın gelecek gibisin..
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Re: Japonlar 1 GBps Hızla Erişmeye Başladılar.

Mesaj gönderen Bugfixed »

Telekom bugün gene yurtdışısı uçtu yurtdışındaki barındırılan sitelere erişim kesildi. Yav aklım almıyor hem dünyanın en pahalı internetini sat hem kesintiler yaşa hem de en düşük hızlarla boğuş. :evil:
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
Cevapla