Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Katlanan Ekran

Bilim - teknoloji haberleri, makaleleri ve ilgilileri...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Adventureman
Admin
Admin
Mesajlar: 2107
Kayıt: Perşembe, Haziran 3, 2004 21:31
İsim: Ersin
Konum: Giresun
İletişim:

Katlanan Ekran

Mesaj gönderen Adventureman »

Katlanabilir ekranlar uzun yıllardır kullanıcıların gerçekleşmesini dört gözle beklediği en büyük hayallerden biri hiç şüphesiz. Ancak bugüne kadar bu tür ekranları sadece CES, MWC ve CTIA gibi teknoloji devlerini buluşturan fuarlarda gördük.

LG ise rakiplerinden bir adım öne çıkarak katlanabilir ekranlı e-kağıdın seri üretimine başladı. 6 inç'lik ebatlarda olan ve dolayısıyla 1024x768 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan ekran, 40 derece sıcaklığa kadar da ısıya dayanıklı bir yapıda bulunuyor.

LG, her ne kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış olmasa da, Kore merkezli birçok gazete konuyu sıcağı sıcağına sayfalarında yer verdi.

Üretime giren bu ekranların bir diğer özelliği de 1.5 metre yükseklikten yere düşse dahi herhangi bir zarar görmemesi. (Hürriyet)
Dosya ekleri
Katlanan Ekran
Katlanan Ekran
katlanan-ekran.jpg (18.24 KiB) 1305 kere görüntülendi
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
Kullanıcı avatarı
carizma
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 1134
Kayıt: Çarşamba, Ekim 11, 2006 14:44
İsim: Sinan Seyda
Konum: İzmir

Re: Katlanan Ekran

Mesaj gönderen carizma »

Teknolojinin bu kadar gelişmesi herşeyin elektronik olması iyi mi kötü mü bilmiyorum, ama aslında hoşuma gitmiyor bu aşırı elektroniklik.
Örneğin farz-ı misal gazetelerin kitapların vs. hepsinin bu şekilde ekranlarda çıkması benim hoşuma gitmez, gazete veya kitap okurken o kağıda dokunmak da kağıt kokusunu almak da bir zevk bana göre. O yüzden teknoloji bu kadar ilerlemezse daha doğrusu en azından klasikleşmiş insani şeylere (gazete ve kitap okuma, yemek yemek, gerçek(reel) sohbet(hoş-beş etmek) vs.) yani insanların hayat koşuşturmasında kendine zaman ayırabildiği birkaç şeye dokunulmazsa sevinirim kendi adıma, yani ne yapacaklarsa ben bu dünyadan göçtükten sonra yapsınlar en azından ne diyeyim :)
hayat denen uykudan uyanmasını bilen yâr ola..
Cevapla