Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

kuş gribi

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
karadsin
Üye
Üye
Mesajlar: 38
Kayıt: Çarşamba, Ocak 4, 2006 01:28
Konum: istanbul

kuş gribi

Mesaj gönderen karadsin »

basından sanırım herkes takip etti
ben şahsen bu ölen çocukların acısını üzerimden atamıyoruım
insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı
bütün basın organları cahillikten bahsetti
ya tamam o insanlar cahil
peki biz ne yaptık
devlet olarak millet olarak ne yaptık
ordaki cahil insanların bilgi sahibi olması için ne yaptık
basın ne yaptı
bilgilendirdikmi
eğittikmi
bu tür vakalar yeni çıkmadı Türkiyede
2 aydır var bu konu
ne yaptık
basın ne yaptı
3 tane pırlanta gibi çocuğumuzu toprağa verdik
ayıptır yaaaaaaa
bakanlar birbiri ardına açıklama yapıyorlar
hiç mi yüreğiniz sızlamıyor
ateş düştüğü yeri yakar tabii
yarın basın eşliğinde gidersiniz oraya
bütünn (saygı değer) muhalefetimizde gider oraya
Allah hepinizin belasını versin
birazcık insansanız
ya da birazcık insanlığınız kaldıysa
ki zannetmiyorum
...............
bi şey diyemiyorum yaaa
sadece ağlıyorum
yazıktırrr
bu vatan bu millet bunları haketmiyor
o 3 tane evledın hatırına bari bi şeyler yapın
başka çocuklar yanmasın
başka analar ağlamasın
melissa
Üye
Üye
Mesajlar: 311
Kayıt: Pazar, Aralık 11, 2005 00:37
Konum: Ankara

Mesaj gönderen melissa »

bi bakıma haklısın bu olay gerçekten beni de üzdü,ama en büyük düşman hastalık değil CAHİLLİK!!!evet 2aydır türkiye acayip bi rehavet uykusuna yattı,nasılsa başka yerde çıkmadı bu hastalık,çıkmaz diye!tekrar ortaya çıktığındaysa halk olarak hepimiz bi bilgiye sahiptik ama,adam hastanede 2 çocuk ölmüşken tüm türkiye ayağa kalkmışken hala hasta hayvanlarını kesip yiyo!itlafa gelen ekiplere hayvanlarını vermiyo,ya da hayvanlarını gözden çıkaran gidip köyün orta yerine salıyo çocuklarda bi güzel onlarla oynuyo!!!!yani insanlar bu kadar vurdumduymazken ben kendimde bi sorumluluk hissedemiyorum...ama sevgili bakanımız bu millete karşı, o masum 3çocuğa olan vicdan borcundan nasıl kurtulcak hala orasını da bilmiyorum!

tabii,buarada birde bakanlıklarımızın hala tepkisizliği var;ne bir kriz masası var ne başka bir şey!hıffısızsıha başkanı nerde olduğu bilinmeyen bi tatile gidiyo,kimsenin haberi yok nerde olduğundan,içleri bu kadar rahat ama dünya sağlık örgütü çoktaaann çalışmalara başlamış!

buarada itlafı yapan sağlık ekiplerinin de topladıkları hayvanları nasıl cayır cayır yaktıklarını görmüşsünüzdür,canlı canlı hayvanlar avaz avaz bağırırken üstlerine mazot döküp yaktılar!
ben her yönden bu krizi başarıyla yöneten,BU PROFESYONEL İNSANLARI AYAKTA ALKIŞLIYORUM!!
başka yorum yok...
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
Mesajlar: 786
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 22:22
İsim: Serkan
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen sehrikalp »

Ölen insanlarımız için kaskatı yürekleriyle "cahil" diyen bu kafa yapısıyla buraya kadar işte arkadaşlar. Bu virüsün neler yapabildiği açıkça meydanda işte. Manyas'taki olayı atlatınca unuttular gitti. Hadi bakalım şimdi bütün doğuya yayılıyor. Yarın bütün ülkeye yayılmayacağı ne malum. Hele ,itlaf edilen o zavallı hayvanlara yaptıkları. Kuyuları kazıp ateşe verip, tavukları, ördekleri içine atıyorlar. O zavallı hayvancıklar alevler içinde kendilerini dışarı atmaya çalışıyorlar. :cry: Bir de "Barbar Türkler" denildiğinde kızarız. Hayvan Türkler deseler yeri var be. Utandırdınız, rezil ettiniz bizi herkese. Hem o ölen insanların hem de insafsızca katlettiğiniz o hayvancıkların ahı yerde kalmaz inşallah. Utanmaz arlanmaz adamlar. Çok sinirliyim ya ağzımı bozacam şimdi en iyisi burada kesmek. :x :x :x
aysen_g
Üye
Üye
Mesajlar: 49
Kayıt: Pazar, Ağustos 28, 2005 17:03
Konum: ist

Mesaj gönderen aysen_g »

ewt arkadaslar bende o goruntu konusunda bende duyarsiz kalamayacagim.bu kadar mi olur denilerek yazik diyorum ve allah bu insanlara akil versin hjepimizede sabir :cry: canli canli bi hayvani yakmak nasil katnalinabilinecek bisi bilmiyorum :( ama neye uzulecegimide sasirmis bi durumdayim.olen cocuklarami, canli yakilan hayvanlarami,yoksa gelecegimizemi... :cry:
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

hastalığın yayılması kaçınılmazdı zaten Ağrı'da ortaya çıkıyor Van'a gönderiliyor oradan başka bir yere oradaki insanlar başka yerlere gidiyorlar...insandan insana bulaşmıyor deniliyor ama ne kadar doğru olduğu tartışılır. inşallah bu söyledikleri doğrudur da kimselere bulaşmaz. adam ölü ördekleri görüyor kendince bir önlem alıp eldivenlerle hayvanları atıyor ama eldivenleri evinin yakınında bırakıyor sonra...sonrası malum çocuklar eldivenleri alıp oynamaya başlıyorlar.yazık yaaa gerçekten yazık itlaf edilen hayvanlar için diyorlar ki "o kadar hayvan tek tek nasıl öldürülür?" sen zaten çucvallara koyarken tek tek yakalamak için uğraşmıyor musun yakaladığını kes ondan sonra yak çok vahim bir tablo taa en başından beri... :cry:
burrrcu
Üye
Üye
Mesajlar: 173
Kayıt: Pazartesi, Ekim 24, 2005 23:09
İsim: Burcu
Konum: Çanakkale

Mesaj gönderen burrrcu »

bu akşam haberleri seyrederken gerçekten çok kötü oldum sinirlendim.hastalık teşhisi konan hayvanlarını yetkilere vermek istemeyen halk,hayvanların canlıyken yakarak öldüren cahil ötesiii yetkililer, her gün teşhis konan bir kaç kişi ve olen saf çocuklar.içim gerçekten sızladı.halkın bu denli nasıl davranabildiğine mi yoksa devletin vurdum duymazlığına mı sinirleneceğimi şaşırdım.kişisel fikrimdir ama bence bu olay biraz örtpas ediliyor.ve belki daha kotu sonuçlar çıkaracak karşımıza Allah korusn.
kitiara

Mesaj gönderen kitiara »

off inanılması güç bi durum..ne olcak bu böle nereye kadar bu vurdumduymazlık bu vahşet..sen o insanlara zamanında biraz olsun bilgi verseydin durum buraya gelirmiydi,bi taraflarını kaldırıp önlem anlamaya başlasaydın şimdi,tövbeee...ya olcak iş deil.yarın birgün girişler çıkışlarda kapanırsa türkiye kendi içinde bi döngüye kurban giderse vay halimize..o doğudaki insanlarda haklı,adamların geçim kaynağ, nekadar bilgilendirilmişler olay hakkında tabi saklarlar tavuklarını falan onlar napsın..bu nasıl bi yönetim bu ne ya hiçmi saygı hiç mi vicdan kalmadı..AB ye yapılan yalakalıkların binde birini bu halka yapılsa,amaa yoookk AB ye girip.....neysee..çok sinir bozucu yaa,insan hayatı bu kadar basit olamaz,hatta bi canlının hayatı bile bu kadar basit olamaz nasıl yakarsınız o hayvanları ya,gidip o beyinlerinizi yaksanızda bizde sizden temizlensek...allah sonumuzu hayır etsin nedeyim..........
melissa
Üye
Üye
Mesajlar: 311
Kayıt: Pazar, Aralık 11, 2005 00:37
Konum: Ankara

Mesaj gönderen melissa »

baya geç oldu ama şuan durumumuza dua etmekten başka şansımız yok daha iyi olmayabilir ama daha kötü olmasın diye!!kontrolde görünüyo şimdilik hastalık insanlarda,en azından ölüm yok arkadaşlar!ama yayılması için ne yapacaklar bende çok merak ediyorum,van'dan burnumuzun dibine kadar ankara'ya bile geldiğine göre :?:
dedetor
Üye
Üye
Mesajlar: 116
Kayıt: Perşembe, Nisan 28, 2005 16:44
İsim: Sercan
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen dedetor »

Yorumlara baktım ve gördüm ki herkes acınacak halimizden bahsedio ama ülke olarak bize yapılandan değil kuş gribi virüsünden ölenlerden..Basına suç atılmış eğitmedi diye kesinlikle katılmadım,bütün haberlerde,gazetelerde hatta dergilerde nerde ne olduğunu nasıl baş edeceğimizi sonuna kadar yazıodu.. doğuda tv mi yoktu da bu kişiler görmedi bunu! zannetmiorum ama olabilirde..Burda asıl konu Türkiye nin ekonomisiyle oynanmasıdır. Zamanında deli dana hastalığı diye asılsız dedikodular vardı o zaman Türkiye nin et ihracatı durmuştu.. Sonuç neydi bi hiç asla bu kadar abartılmaması gereken bi olay..peki şimdi noluyo yine aynı yalan dolan yine ekonomiye vurulan ağır bir darbe..neymiş kuş gribi varmış da tavuk yenilmemeliymiş..Ayrıca tüm ülkeler ülkemizden et ithalatını da kestiler üstelik sadece kanatlı hayvan değil büyükbaş ve küçükbaş hayvan alımını durdurdular..Ekonomimiz bir darbe daha aldı..Ayrıca bu virüs yy.lardır yoktu da yeni mi doğdu.Yıllardır tavuklar ölüyodu bunun yanında tavuktan ölen insanlar da vardı ama bunlar daha önce niye haber olmadı hiç düşündünüz mü?peki ya şimdi bu kadar abartılma sebebi ne?tabi ki ekonomimizi çökertmek, yoksa kimi ilgilendirir Nallıhan da iki yaban ördeğinin ölüşü. bunları bu kadar abartı kim haber yapar.
Ayrıca ölen 3. çocuğun kuş gribi testleri de negatif çıkmış.Peki ya buna ne demeli???Bu kadar dygusal bi toplumuz ki ölen çocuklara üzülüyoruz.resmen bizimle alay edilio çeşitli kumpaslara alet edilioruz..
Virüsün yabani kanatlı hayvanlardan geçtiği düşünülüo.peki ya bu hayvanlar sadece Türkiye üzerinden mi geçio başka ülkerde yabani hayvan yok mu da hayvanlar bu virüsü o ülkelere taşımıo?Sorarım size!!
Tabi ki bizim de yanlışlarımız var itlaf konusunda, bi canlı asla böle gaddar bi şekilde katledilemez.Bakın bir zamanlar Mudurnu Tavukçuluk vardı dünyanın 1 numarası ve battı bi hastalık yüzünden.o hastalık oraya nasıl geldi kim getirdi bilen yok.Milyonlarca tavuk kazılan büyük çukurlara gömüldü üzerine kireç döküldü ve üzerleri toprakla kapatıldı.İtlaf için bi örnek.
Olaylara birde bu gözden bakın bakalım ne düşüneceksiniz?
melissa
Üye
Üye
Mesajlar: 311
Kayıt: Pazar, Aralık 11, 2005 00:37
Konum: Ankara

Mesaj gönderen melissa »

orası kesinlikle öyle,bi şekilde bu hastalık gerçek de olsa uydurma da,bunca şey yaşandıktan sonra zaten bi öenmi yok!!hastalık olmasa da tedbirler gene alınsın o ayrı ama bu iş kesinlikle politika!!daha fazla açamayacağım ama sen anlarsın dedetor :wink: dediklerine sonunda kadar katılıyorum
karadsin
Üye
Üye
Mesajlar: 38
Kayıt: Çarşamba, Ocak 4, 2006 01:28
Konum: istanbul

Mesaj gönderen karadsin »

sayın dedetor güzel bir yazı yazmışsın ama Türkiye'nin bazı gerçeklerinden haberin yok galiba.Birincisi doğuda çoğu yerde evet hala tv yok.Bırak doğuyu sana çok çarpıcı bir şey söyleyim Türkiye'nin gözbebeği Muğla'da bazı köy okullarında su ve elektrik yok.Basın bir ülkenin en önemli kurumudur bana göre.Bir ülkede özgür basın yoksa o ülkede ne demokrasiden ne de insan gibi yaşamdan sözedilemez.Kuş gribi vakaları yayılınca basın bol bol haber yaptı bunu ama hiçbiri (bir kaçının kısacık eğitim açıklamaları hariç) kuş gribi nedir ne değildir diye haber yapmadı.Çok sonra bu konuda bilinçlendirmeye yönelik proğram yapmaya başladılar.Sana başka bir örnek daha vereyim belki pek çoğunuz bilmez hani geceleri abuk saatlerde trafikle ilgili kısa proğramlar çıkar.Çoğumuz bu ne ya demişizdir...O proğramlar trafik kanununa göre ulusal tvlerde haftada belli bir saat kadar gösterilmesi zorunlu proğramlardır.Ben hiç o proğramları prime time da gösteren tv görmedim.ha tartışma proğramlarında bol keseden atarız derizki trafik terörü bu ülkedeki en büyük terör... basın işte bu tartışma proğramıyla olaya el koydu falan... yalana bak el koyacak adam o eğitim proğramlarını prime time da yayınlar.topu topu birer dakikalık proğramlar.avrupa tv lerinde yayınlanan trafik proğramlarını görsen var ya aklın durur.ben belçika da seyrettiğim bir akşam 2 gün araç kullanamadım...gelelim türkiye üzerine oynanan oyunlara artık bazı şeylerden kurtulun, bu tür ucuz oyunlar oynanmadımı oynandı ama onlar artık çok geçmişte kaldı.artık bu tür numaralar oynanmıyor çok daha akılalmaz numaralar var merak etme.biz küçükken hep bu anlatımlarla büyüdük.petrol kuyularının üzerlerine civa dökülmesi hikayleriyle büyüdük bunlar artık bayatladı büyüdükçe petrol çıkarmanın petrolden pahalı olduğunu maliyet-fayda hesabının çok önemli olduğunu öğrendik.Türkiye kuş gribi çıktıktan sonra bunu gizlemedi açıkça dünyaya duyurdu(kimse basın sayesinde demesin istense çok güzel gizlenirdi, gizlenen o kadar çok şey varki)bu duyurmanın, gizlememenin ödülünü de aldık.AB den gereken açıklama geldi gizleyen ve gizlemeyen ülkelere faklı uygulama yapıldı.Gelelim kuş gribi virüsüne bu virüs çok esk bi virüs değil, bu tipi topu topu 20 yıllık falan.Kanatlı hayvanların yakalanma ihtimali olan çok sayıda hastalık var ve bu da onlardan biri ama keşfedilmesi çooook eski değil öyle.yazının özü şu basın sanem çelik ile kudret sabancının öpüşmesi ile ilgilenirken hala Türkiyenin bir köşesinde insanlar cahillikten ölüyor...ayrıca bir şey daha mudurnu öyle bir sebebten iflas etmedi....
dedetor
Üye
Üye
Mesajlar: 116
Kayıt: Perşembe, Nisan 28, 2005 16:44
İsim: Sercan
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen dedetor »

güzel...yazıyı iki ayda toparlayabilmişsin..
karadsin
Üye
Üye
Mesajlar: 38
Kayıt: Çarşamba, Ocak 4, 2006 01:28
Konum: istanbul

Mesaj gönderen karadsin »

:))))
sanırım biraz daha büyümen lazım
doğru 2 ayda toparlayabildim
çünkü bu sitede cevap yazmaktan çok daha önemli işlerim var
şubat ayında bitlis,siirt,mardin,şırnak ve diyarbakırın bazı köylerinde eğitim gönüllüleri ile bazı faaliyetlere katıldım.ordan dönüşte adana,konya,burdur ve ısparta da aynı faaliyetlere devam ettik.ara boşluklarda kendi işlerime bakmaya çalıştım.müsait olursan senide beklerim....
serseri

Mesaj gönderen serseri »

çok dikkatli olunması gerekir şakaya gelmez
melissa
Üye
Üye
Mesajlar: 311
Kayıt: Pazar, Aralık 11, 2005 00:37
Konum: Ankara

Mesaj gönderen melissa »

arkadaşlar önceki gün okuduğum bir yazıya göre kuş gribi tekrar dönüyor,mevsime bağlı yeni göç dalgasıyla birlikte kuşların yine ülkemizden geçmeleri hastalığı yine bizlere ulaştırabilir,lütfen siz kendi önlemlerinizi alın,devlete muhtaç olmadan siz kendinizi koruyun :wink:
Cevapla