Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ

Derinden Panolarıdır. Lütfen Şiir Yazmayınız.
Cevapla
damla_damla

OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ

Mesaj gönderen damla_damla »

3 yıl önce bir kitabın adıydı; olumlu düşünmenin gücü.psikolojik bir romandı o anlattı bana ne düşünürsem o gerçek olacağını , inanmanın başarmanın yarısı olduğunu.sizce de doğru değil mi? bazen sinirlendiğimde kitap aklıma geliyo olumlu düşünmeye çalışıyorum sonrada kendimi bir azarlıyorum olumlu da nereye kadar. sinirli: sakinleşince herşey ne kadar normale dönsede kızgın anlarım aklıma gelmiyo değil. sirit: sizce de nereye kadar olumlu düşünülür? :roll:
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Mesaj gönderen Bugfixed »

sınırı olmamalı olamaz da tepki bunla alakalı birşey değil zaten yerinde verilen her tepki de buna girer kanımca.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
damla_damla

Mesaj gönderen damla_damla »

evet bir yandan da öyle haklısın :)
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

Geçenlerde arkadaşımın gönderdiği bir mailde şöyle bir hikaye vardı:

Bir grup kurbağa çok yüksek bir kulenin en tepesine ulaşmak için yarışmaya başlamışlar.Onları izleyenler hep aynı şeyi söylüyorlarmış:"Ne acı hiç biri tepeye ulaşamayacak" Bir süre sonra kurbağalar teker teker pes etmeye başlamışlar. Bir tanesi hariç. En sonunda o durmadan zıplayan kurbağa tepeye ulaşmış.Herkes merak etmiş tabi. Biri çıkıp kurbağaya başarısının sırrını sormaya karar vermiş. Bir de ne görsün kurbağa sağırmış. Söylenen o olumsuz cümleleri duymadığı için başarmış.

Size her zaman hayallerinize ulaşamayacağınızı söyleyenlere karşı sağır olun.Okuduğunuz kelimelerin gücünü hatırlayın ve işte bu yüzden hep olumlu düşünün.
melissa__

Mesaj gönderen melissa__ »

çok hoş bi hikaye...
doğru söylemişsin ama kim nereye kadar bunu başarabilir ki?yani ben kendimi düşünüyorum eğer geçen sene bunu yapabilseydim bu sene tekrar öss ye hazırlanmak zorunda kalmayabilirdim,ama bi yerde yıldım,pes ettim...benim pes etme sebebimse okumak istediğim,hayatımı geçirmek istediğim bölüm ve mesleğimle ilgili sürekli aldığım olumsuz tepkilerdi.yani konsantre oluyosunuz bi hedef belirlemişsiniz ve gerçekten istiyosunuz ama aileniz dahil herkes buna karşı çıkıyo,hayır bu bölümü okuyamazsın diyen yok elbette ama moral bozmak var,size olumsuzlukları anlatmak var....
sonuçta aklım başıma geldiğinde sınav sonuçları gelmişti,düşündüm ve tercih yapmanın önünden döndüm,dedim ki madem bu kadar istiyorum tekrar başlayabilir ve bu sefer gerçekten sağır olabilirim=)
Kullanıcı avatarı
lonely
Görevli
Görevli
Mesajlar: 926
Kayıt: Salı, Ağustos 30, 2005 10:55
İsim: Burcu
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen lonely »

Benzer bir olayı bende yaşadım. Bir yıl boyunca çalıştım çabaladım sınav sonuçları geldi.Tercihimi de yaptım. Herşey çok güzeldi.Ta ki yerleştirme sonuçları gelene kadar.Yerleştiridiğim ünivresite biraz uzaktı ailem kabul etmedi. Bu sene başardın seneyede başarırsın dediler.Onlara da bir yerde hak verdim.Çünkü ayrılmak istemediler. Keşke bende sağır olabilseydim. Ha başardım başarmasına ama zaman kaybettim şimdi çoktan mezun olmuştum.
Sen kararının doğruluğuna inanıyorsan sağır olmayı denemelisin.Bence hayatımızın bir yerlerinde bunu yapmalıyız.
Bu arada başarılar dilerim.Umarım senin için ne en iyiyse o olur.
Kullanıcı avatarı
sehrikalp
Admin
Admin
Mesajlar: 786
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 22:22
İsim: Serkan
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen sehrikalp »

Bu ve buna benzer kitapların ve felsefelerin canı cehenneme. olumlu düşünmek şöyle yapar, böyle yapar. Sorun bakalım belki ben olumsuz düşünerek mutluyum.
Kullanıcı avatarı
pyrazine
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 661
Kayıt: Salı, Şubat 14, 2006 16:17
İsim: Ahmet
Konum: İstanbul

Re: OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ

Mesaj gönderen pyrazine »

katılıyorum, bu kitapların tek yararı piyasayı canlandırması; çeşit oluyor. kafan karışıkken pat diye "hadi ben olumlu düşüneyim de mutlu olayım, lay lay lom" diyemiyosun ki.. asıl problem bu zaten
emos
Üye
Üye
Mesajlar: 141
Kayıt: Cumartesi, Ekim 28, 2006 14:43
Konum: Samsun

Re: OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ

Mesaj gönderen emos »

sonuna kadar diyeceğimde bende genelde karamsar düşünürüm...
her an olumlu düşünebilen varsa tebrikler...
Kullanıcı avatarı
yagmurlar
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 146
Kayıt: Perşembe, Temmuz 7, 2005 20:06
İsim: Aslı
Konum: İstanbul

Re: OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ

Mesaj gönderen yagmurlar »

Kendini kandırabildiğin kadar olumlu düşünebilirsin, o kişinin kendi becerisidir.Ne kadar ve nereye kadar düşünebildiğin sana kalmış.
Cevapla