Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Sevdigimle Olmama Rağmen Mutsuzum Hayat Acımasız...

Sizin Kürsünüz. Genel de Konu dışı başlıklar...
Cevapla
serseriasik06
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: Pazartesi, Eylül 25, 2006 01:09
Konum: Ankara

Sevdigimle Olmama Rağmen Mutsuzum Hayat Acımasız...

Mesaj gönderen serseriasik06 »

2 senedir canımdan cok sevdigim kız arkadasımın ailesi alevi ye kız vermiyor.ikimizde ne yapacagımızı bilmiyoruz bu yaza söz takmak icin gidecegiz ama vermezlerse ne yapacam bilmiyorum inanın onsuz ölmek daha iyi.Ya anlamadıgım nokta alevi insan diilmi onların yağptıklarının aynısını ben de yapıyorum soludukları havayı ben de soluyorum.onlar gibi gülüyor onlar gibi aglıyorum.onlar gibi seviyor onlar gibi doguyor onlar gibi ölüyorum.aynı vatan icin askerlik yapıyorum.Bu düşünceyi benimseyenler UTANSIN!!
panda
Üye
Üye
Mesajlar: 59
Kayıt: Salı, Eylül 12, 2006 22:49
Konum: Bursa

Mesaj gönderen panda »

Anlıyorum seni.Bir yakınımın başına gelmişti aynı olay.Ama böyle şeylerde uzlaşmanın sağlanması lazım.Ya sen değişeceksin yada karşındaki değişecek...Ama Allah sabır versin.Ya siz anlaşıyosanız sorun nerde?Anlamıyorum!
Kullanıcı avatarı
sinan
Admin
Admin
Mesajlar: 2187
Kayıt: Çarşamba, Eylül 29, 2004 22:30
İsim: Sinan
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen sinan »

panda, bence sorun birbirini olduğu gibi kabullenememek.

bence ŞUAN yapman gereken sabırdır. öncelikle okulu bitirmeni tavsiye ederim. eğer sen okuldayken vermeye kalkarlarsa başkasına, o zaman git kaçır bekleme. (kaçır dediysem; kız reşit, kendi rızasıyla gelir, kaçırma değil kaçma olur :)

ama şuan sabret. kızı da başkasına zorla vermeleri söz konusu değilse tabi.. sözü aranızda da yapabilirsiniz
~
ansızın gelecek gibisin..
seyytan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
Mesajlar: 1470
Kayıt: Çarşamba, Ekim 26, 2005 22:30
İsim: Metin Çetin
Konum: Aydın

Mesaj gönderen seyytan »

Toplumsal gercekleri benimsemek gerekir aslında... ama bencede kafana takma derim bende zamana bırak bakalım biraz baktın zaman iyii ilac olmuyor o zaman yapacak 1 sey kalıyor o da kızı kacırmak...
LaWiN
Üye
Üye
Mesajlar: 41
Kayıt: Salı, Eylül 12, 2006 11:13
İsim: BURCU
Konum: Ankara

Mesaj gönderen LaWiN »

EĞER BİRBİRİNİZİNSENİZ REST ÇEKMEK BU KADAR ZOR OLMASIN BELKİ ÇOK ŞEYE ÜZÜLÜRSÜNÜZ AMA SONUNDA BİRLİKTE UYANMAK HERŞEYE DEĞER.... BOŞVER GERİSİNİ
yaskaman

Mesaj gönderen yaskaman »

iki insan birbirini sevmişse bunları hangi sebeple olursa olsun engelleyen insanlardan nefret ediyorum..

bırakın artık, yeter.. :evil: :arrow:
mrym
Üye
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: Salı, Eylül 5, 2006 14:39
Konum: Ankara

Mesaj gönderen mrym »

hayat bazen kötü koyuyo adama bende teyzemin oğluyla nişan yapıyodum ama aileler akraba evliliği olmaz çocuk sakat doğar siz kardeşsiniz gibi saçma sapan sözlerle bu işe el koyup olayı bitirdiler
yani bunlar alevilikte yok sadece
eğer gerçektent seviyorsanız korkusuzca davranın we yaşlarınız 19 u geçtiyse gidin ewlenin derim
biz koktukayrıldık :cry: sizin sonunuz kötü olmasın derim :cry:
panda
Üye
Üye
Mesajlar: 59
Kayıt: Salı, Eylül 12, 2006 22:49
Konum: Bursa

Mesaj gönderen panda »

Haklısın Sinan.Sabır gerek.Ama evlilik için daha erken değil mi?Zamana bırak bence.Eğer başka birine vermeye kalkarlarsa müdahale et tabi.Seviyorsan sevginin arkasında dur.Okulun falan varsa onu bitir.Evliliği düşünüyorsun madem bunun için bişeyler yap hem bu arada zaman daha çabuk geçer.Allah yardımcınız olsun.Pes etme hiçbir zaman :wink:
mustafadilek
Üye
Üye
Mesajlar: 35
Kayıt: Pazar, Mayıs 28, 2006 12:22

Mesaj gönderen mustafadilek »

anlıyorum kardeşim seni çok üzüldüm... inşallah istediğin olur ve bu görüşü savunanlar için bi yüz ifadesi kullanıyorum.... : sinirli:
hazan
Kıdemli üye
Kıdemli üye
Mesajlar: 1044
Kayıt: Salı, Kasım 8, 2005 21:46
İsim: Mehtap
Konum: Ankara

Mesaj gönderen hazan »

bakın ben anne baba arap asıllıyım. anne filistin baba suriye göçmeniyiz. benim hiç bir akrabam ne türk, ne kürt , ne alevi neden başka mezhep olmaksızın kız alıp vermediler. taki bi döneme kadar biri çıkıp bi türkle evlenene kadar ( ailesini dinlemeyerek). ve sonra yavaş yavaş oturdu herşey artık hiç bi aile bu tabuyu dikkate almıyor. aleviler de öyle...

arkadaşım ailesine kız arkadaşın anlatmaya çalışabiliyormu? bi takım aileler evlatlarını anlar ve dinlemeye çalışır. en azından fikir sahibi olun, bakarsınız büyük bi tepki almazsınız. aksi bi durum olursa eğer vazgeçmen olanaksızsa oda seninle aynı duygulara sahipse yanına gelri yada sen gider alırsın. hayatınız birleşir. ailesi durumdan heberdar olursa şuanda en azından yaza kadar tepkileri belki değişir. güzel şeyler çıkar ortaya..

allah yinede kolaylık ve huzur versin. işte aşk bu zor olanı hatta zınırları zorlayanı seçebiliyoruz..
Cevapla