Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Yolu Dört Gözle Beklenen ‘ Akıllılar ‘ !

Bilim - teknoloji haberleri, makaleleri ve ilgilileri...
Cevapla
hayatveinsan
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: Cumartesi, Mayıs 11, 2013 17:20
İsim: fırat
Konum: İzmir

Yolu Dört Gözle Beklenen ‘ Akıllılar ‘ !

Mesaj gönderen hayatveinsan »

( Not : Yazı dizimiz 2012 yılının son demleri ile 2013 yılının ilk günleri arasında kaleme alınmış ama çeşitli nedenler yüzünden yayına verilememişti… Bu nedenle yazılar üzerinde bazı düzeltmeler yapılmasına karşın, o günkü öngörüler nedeniyle bir kısım teknik ayrıntılar atlanmış ya da hatalı yazılmış olabilir… Fark etmeden sürçü lisan edersek af ola… )

Yolu Dört Gözle Beklenen ‘ Akıllılar ‘ ! – ( 1. Bölüm : Giriş ve Acer V360 )

Acer_V360

Bazı cep telefonları vardır, kişiliği bire bir yansıttığı için çok sevilir, her yaş grubunda izi ısrarla takip edilir, yetmez yokluğa rağmen ne yapıp edilip para biriktirilir ve en sonunda iki eli kanda da olsa en acil ihtiyaçlar görmezden gelinip onların alınması tercih edilir. Bazıları ise o kadar pahalıdır yada bizim için o kadar ulaşılmazdır ki, varlıklarının hayallerimizi süslemesi bile, bizim için dünyanın en olmaması gereken arzu dolu günahını düşlemeye benzer. Her iki durumda da, yaratmış olduğumuz çaresiz bekleyiş, kendimizi bir illüzyonun içine hapsetmekle aynı sonuçları doğuracak ve bizi gerçekleşmesi neredeyse imkansız hayallerin peşinde koşturacaktır. Oysa kulaktan kulağa yayılan bazı cep telefonlarının efsanevi hikayeleri, büyük bedelleri kaybetmek zorunda kalmadığımız için, varoluşumuza o kadar da zarar vermeyip, beyaz yalanlarla dolu pembe hayallerin izlerini sürme fırsatlarını bizlere sunabilir. İşte, uzun zamandır beklediğiniz altın fırsatı ayağınıza getiren yazımız karşınızda: Çok yakın tarihlerde gerçeğe dönüşmeleri umulan, daha piyasaya çıkmadan internet üzerinde sanal şehir efsanelerine dönmüş, dört gözle beklediğimiz yeni nesil ultra akıllı cep telefonlarının doyurucu bir listesi.

Temel Özellikler Denilince…

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, özene bezene büyüttüğümüz içimizdeki asla uslanmayacak çocuğa hitap eden bu yeni nesil yetişkin oyuncaklarının bazı temel ortak özellikleri var. Mesela, bir çoğu herkesin merakla beklediği dev ekran niteliğine sahip, yani hemen hemen hepsi 5 inç, full fonksiyonlu, dokunmatik, yüksek çözünülürlüklü akıllı cep telefonları. Yine tamamına yakını son sürüm yazılımları destekleyecek işletim sistemleriyle donatılmış, düş fakiri hayatlarımıza girip, hayallerimizin vazgeçilmez parçaları haline dönüşmeye hazır.

Jelly Bean’ li Akıllı Acer V360...

İlk akıllı cepimiz Tayvan çıkışlı şirket Acer’ dan V360. Fısıltıların kaynağı ise Unwired View ve Blog of Mobile siteleri. Cihazın 960 x 540 çözünülürlüğünde, 4,5 inç HD ekranlı, 1 Hz hızında çalışan çift çekirdekli işlemcili bir akıllı telefon olması bekleniyor. 5 megapiksel arka ve VGA çözünürlüklü ön kamerasının olması, Jelly Bean işletim sistemiyle çalışması ve 140 gramla orta segment sınıfına ait akıllı bir cep olması da diğer tahmin edilen özellikleri arasında. Yani ne mutlu ki bize, benzerimiz orta direk teknoloji sevdalılarını yormayacak bir akıllı cep telefonu daha yolda.

http://www.hayatveinsan.com/acer-v360/
___________________________________________________________________________________________

Yolu Dört Gözle Beklenen ‘ Akıllılar ‘ ! – ( 2. Bölüm : iPhone 5S – iPhone 6 – iPhone Math )

Fakir Fukara Sevmez Apple’ dan iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone Math…

Ama gelgelelim sıradaki rüya telefonlar Apple iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone Math için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değil. Evet, yine düşlerimizi süsleyecek özellikleri ile elit duracak birer akıllı cep olacakları kesin. Ama değerleriyle el yakacaklar ve onları hayal ederken bile meraklılarına kabus tadı yaşatacaklar.

İşte merakla ve korkuyla ( ! ) beklenen iPhone 5S’ in, 6 nın ve Math’ in tahmini özellikleri. Ekranlar her zamanki dev yapıda, yani 4.8 yada 5 inç ebatlarında olacak. Hatta Math için bugüne kadar çıkmış iPhone’ lar içindeki en büyük ve çözünülürlük açısından en gelişmiş ekrana sahip olacağı iddia ediliyor.

iPhone 5S de ise çok daha güçlü bir işlemci ve 13 MP gibi çok daha gelişmiş ve üstün bir kamera kullanılacağı yönünde söylentiler var. İPhone 6 da ise bizi çok daha keskin tasarım yeniliklerinin beklediği düşünülüyor.

Yaratıcılık konusunda oldukça tutucu olan ve artık bir klasik haline gelen incelikli tasarımdan vazgeçip, Apple yetkililerinin ne kadar taviz vereceğini göreceğiz?. Bunlara ek olarak, iPhone 6′ daki yeniliklere ekrandaki yenileştirmeler de eşlik edecek.

Söylentiler 6′ nın ekranının CES 2013′ te tanıtımı yapılan Sharp IGZO ( Indium Gallium Zinc Oxide ) olacağı yönünde. Yani daha az enerji tüketen ve çok daha ince ekranlarla iPhone 6′ da bizler de tanışmış olacağız. Ayrıca 6′ nın kapasitesinin 128 GB’ a çıkarılması ve 16 GB’ lık versiyonunun üretiminin sonlandırılması da bizlere ulaşan dedikodular arasında.

Her üç model içinse ortak yenilik, çıkacak telefonların ayrı ayrı stillerde ve niteliklerde hoparlörlere sahip olacağı yönünde. Çıkış tarihleri konusunda da, farklı farklı söylentiler var ama, bu modellerden en az bir tanesinin Mart – Temmuz aralığı içinde, diğerlerinin de 2013 sonlarına doğru piyasada olması bekleniyor. iPhone6 ‘ nın muhtemel işletim sistemi ise iOS 7 olacak.

http://www.hayatveinsan.com/iphone-5s-i ... hone-math/

___________________________________________________________________________________________

( Devamı Var ... )
Cevapla