Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

11 Kasım Kelebek röportajı

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
Cevapla
esradd
Üye
Üye
Mesajlar: 143
Kayıt: Pazar, Mart 4, 2007 21:31
İsim: esra d
Konum: İzmir

11 Kasım Kelebek röportajı

Mesaj gönderen esradd »

Ne müziğe hevesim ne param tükendi

Ne müziğe hevesim ne param tükendi Feridun Düzağaç, kendisi hakkındaki iddialara cevap verdi ve ekledi " İstediğim işi yapıyorum."

"Binbir Gece"ye Özcan Hoca karakteriyle dahil olan şarkıcı Feridun Düzağaç, bu yüzden bazı hayranlarının parasının bittiğini ya da müziğe hevesinin tükendiğini düşündüklerini belirtti ve "Halbuki durum böyle değil. Oyunculuk uzun zamandır içimde kalan bir istekti, hiç değilse şimdi yapıyorum" dedi.

Feridun Düzağaç müzisyenliği kadar oyuncu mu?

- "Aşk Tutulması"nda küçük bir rolüm var ve filmin galasında da bu bana soruldu. "Oyuncuyum" demem gereksiz ama çok heyecanlandığım ve devam etmesini istediğim bir alan oyunculuk.

Acaba oyunculuk müzisyen kimliğinizin önüne dahamı çok geçti?

- Dinleyiciler kafalarından yanlış bir düşünce geçiriyor. "Müziği bıraktı, heyecanı hevesi azaldı" diye... İkinci yanlış düşünce de parayla ilgili. Paraya ihtiyacım olduğu için oyunculuğa yöneldiğimi düşünüyorlar. Durum öyle değil. Oyunculuk beni besliyor. Uzun zamandır içimde kalan bir istekti, hiç değilse şimdi yapıyorum.

Daha önce "Gece 11.45" filminde rol aldınız...

- "Gece 11.45" gişe için çekilmeyecek bir filmdi. Sonradan gişe filmi oldu. Neredeyse hepimiz setin sonunda öğrendik. Hatta "Çok iyi oluyor, bunu gişe filmi yapalım" denildi. Benim ilk ciddi oyunculuk deneyimimdi. 23 bin gibi bir gişesi oldu. Biz o sette saldırıya uğradık, ceset bulduk. Böyle daha bir çok aksilik oldu. Sonuçta kötü oldu. Acımasızca da eleştirildi. Gardımız düştü. Bende bir küskünlük yarattı.

Dizilerde oynamaya "evet" demeniz nasıl oldu?

- "Derman" dizisi için Hakan karakteri teklif edildiğinde bana ne getirir ne götürür, insanlar ne düşünür ne düşünmez diye çok düşündüm. Buna mecbur kalıyorsunuz. Şu anda verdiğim karardan dolayı pişman değilim, olacağımı da sanmıyorum. "Derman"ın hemen akabininde "Binbir Gece"den "Özcan Hoca" karakteri için teklif gelince sevindim açıkçası.

Şimdi sırada sinema mı var?/_np/7591/6787591.gif

- Dizilerde görevim bittikten sonra ne olur ne olmaz bilmiyorum. Çünkü "Dizide oynadım, sinemaya da varım" demek değil bu. Orada sanki şarkıcı değilmişim de sadece oyunculuk yapıyormuşum gibi bir duruşun peşindeyim. İkisi birbirine karışınca çok doğru algılanmıyor Türkiye’de. Kimse heyecan ve hevesten bahsetmiyor sürekli karalama üzerinden gidiliyor. Çok önyargılı ve yanlış.

BEN AYNI ADAMIM

Müziği boşluyorsunuz ve yükseleceğiniz alan oyunculukmuş gibi geliyor....

- Dedim ya daha yolun başındayım. 18 yaşından bu yana aklımda olan bir şey bu. Müzikle uğraşmaya başlayınca araya uzun bir zaman girdi. Belki her şey yolunda gitmez ve bir daha kimse bir şey teklif etmez. Iskalanan nokta, bu rollerin bana teklif edildiği. Bunlar benim eş-dost-akraba ilişkileriyle kotardığım işler değil. "Binbir Gece" için 3 kez evet deyip, sonra "Ya yapamazsam" dedim. Çünkü ne denileceğini çok iyi biliyorum "Popüler oldu, dizi film çekti..." Sanki dizi çekmek sadece para için yapılırmış, çok kötü bir şeymiş gibi yanlış bir algılama var.

"Binbir Gece"de yer almaya nasıl karar verdiniz?

- İlk başta dizinin popülaritesi ve oturmuş bir dizi olması nedeniyle tedirgin oldum. Ama ilk günden çok iyi karşılandım. Dizinin yapımcısının oyuncu orijinli olmayan insanlara karşı güvensiz olduğunu bildiğim için biraz kaygılanıyordum. Ondan yana da bir sorun olmadı.

Şehrazat’a aşık olan Özcan Hoca oldunuz böylece...

- Şehrazat ve Eda’nın üniversiteden tanıdıkları bir takım zaafları olan, mimar bir adam Özcan. n "Orijinal-Altyazılı" albümünden sonra yaşadığınız popülariteyi tekrar yaşamak istemediğinizi söylüyordunuz. Dizi demek popülarite demek. Burada bir çelişki var gibi.

- Türkiye’nin en popüler ve başarılı dizisinde yer alıyorum. Oyunculuk deneyimlerim çok izlenilmeyen kanallarda da devam edebilir. Ben hep aynı adamım. Beşiktaş maçlarını gider tribünden izlerim, kimse beni rahatsız etmez. Bu şöhreti nasıl yaşamak istediğinizle ilgili bir şey. Özellikle "Binbir Gece"den sonra gelen eleştirilerin dozunun artması ve içeriğinin boşalmasının nedeni de o. Konserde bile söylemek zorunda kaldım, kendi adıma doğrulara karar verecek yaşta bir adam olarak çok müsterihen devam ediyorum.

Artık karanlık şarkılar yazan adam değilim

"Uykusuza Masallar" albümünüzden sonra dinleyicilerinizin yüzü gülmeye başladı mı?

- Videolar çok başarılı oldu. Mayıs ayında hemen hemen her gün konser yapıyorduk. O arada vakitsizlikten konser videosu hazırladık. Ondan aldığımız geri dönüşler çok garipti. Yurtdışında çektiğimizi düşünenler oldu ki her zaman yaptığımız, sıradan bir üniversite konseriydi. Animasyon klibimiz için hálá insanlar teşekkür ediyor. Müzikal olarak da kendimi getirmek istediğim yerden bakarsam daha barışçıl dinleyicilerim var. Onlar her zaman, acı çeken, karanlık şarkılar yazan adamı istiyorlar. Ben de biraz daha tebessüm ettiren albümler olsun istiyorum. Bu değişim çabam biraz daha ilgi gördü. Onu söyleyebilirim.
poormisguidedfool
Üye
Üye
Mesajlar: 33
Kayıt: Pazar, Haziran 22, 2008 00:50
İsim: selcuk

Re: 11 Kasım Kelebek röportajı

Mesaj gönderen poormisguidedfool »

Paylaşım için teşekkürler.Güzel haberler var.Pişman olmamasına sevindim.Ben de bir ekleme yapayım.
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anas ... sp?gid=222
linke tıklarsanız aynı röportajın yanısıra fotoğrafları var.
Binbir Gece için en başarılı dizi demiş,iltifat etmiş:)
Oyunculuğa umarım gerçekten "başarılı" yapımlarda devam eder.
esradd
Üye
Üye
Mesajlar: 143
Kayıt: Pazar, Mart 4, 2007 21:31
İsim: esra d
Konum: İzmir

Re: 11 Kasım Kelebek röportajı

Mesaj gönderen esradd »

Bense verdiği cevaplardan hala tatmin olabilmiş değilim açıkçası.. Ama biraz yumuşadım, bunları kendi ağzından duymaya ihtiyacım varmış galiba. Pişman değilmiş ve mutluymuş; üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.Fakat dediğim gibi dürüstçe yaptıklarının arkasında durması ve güzel bir şekilde dile getirmesi çok hoş; evet,yumuşattı bu röportaj benim bu konudaki fikirlerimi:roll: en azından saygı duymaya karar verdim :wink:
bozcaadali
Üye
Üye
Mesajlar: 479
Kayıt: Pazar, Kasım 13, 2005 01:56
İsim: Özlem
Konum: Yalova

Re: 11 Kasım Kelebek röportajı

Mesaj gönderen bozcaadali »

Başından beri takdir ediyorum abimizi, kendi seçimi istiyorki oynuyor bize karışmak değil desteklemek yakışır kanımca.
paranoyak
Üye
Üye
Mesajlar: 78
Kayıt: Cumartesi, Ocak 26, 2008 18:17
İsim: burcu
Konum: Giresun

Re: 11 Kasım Kelebek röportajı

Mesaj gönderen paranoyak »

ben tatmin olamadım
Cevapla