Kategoriler
Diğer Toplum Web

Türkiye’nin Yerli Milli Otomobili – Togg

Türkiye’nin Yerli Milli Otomobili – Togg

Evet tarihler 27 Aralık 2019’u gösterdiğinde Türkiye’nin otomobilinin tanıtımı yapıldı. Gebze’de Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı etkinlikte ilk kez tanıtıldı. Tasarım da araç da muhteşem. En teknolojik özellikler var. Elektrikli, çevre dostu. 30 dakikalık kısa bir şarj süresi var. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği birleşti ve 25 Haziran 2018’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi (TOGG) kuruldu. Araç Gemlik, Bursa’da kurulan fabrikada seri üretim yapacak.

Devrim Yerli Otomobil
Devrim Yerli Otomobil

60 sene önce ilk yerli otomobil devrim çeşitli nedenlerle ilerletilemiş, ilerletilmesi de engellenmişti.

Şimdi aradan geçen zaman sonra bu yerli otomobilin İki farklı motor seçeneği var. Arkadan itişli ve dört çekişli. Dört çekişli model 400 beygir gücünde ve 0-100 km/s hıza 4.8 saniyede arkadan itişli motora sahip bu yerli otomobil 200 beygir gücünde ve 0-100 km/s hıza 7.6 saniyede çıkıyor. Li-on pillerin yer aldığı yerli otomobil, 300 km+ ve 500 km+ olmak üzere iki farklı menzil seçeneği sunmakta. Maksimum hız
180 km/sa olarak belirtiliyor. Sınıf olarak Orta sınıf C segmenti elektrikli otomobil olarak geçiyor. Suv ve normal otomobil görünümlü. 2022 de piyasaya sunulması planlanıyor.

Kimileri diyor tasarımcısı italyan Pininfarina. Ancak arkadaşlar bu firma zaten en büyük üreticilere de tasarımcılık yapıyorlar. Pininfarina; Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, Peugeot ve Lancia için birçok; Maserati, Mitsubishi, Daewoo, Hyundai, Chevrolet, Honda ve Ford gibi markalara da yaptı yapıyor. Bunlar normal şeyler. Malzemelerin de çoğu yerli. Türk Sermayesi. Kaldı ki ülkemizin yerli otosu yoktu ve bir yerden başlamak gerekiyordu. Şimdi başlandı, daha da geliştirilir ilerletilir. Her teknolojik yatırım böyledir. Tabi fiyat muadillerine bakar ve ötv kdv olmaz ise 150-200bin bandında olabilir muhtemelen. Olsun o sınıfta araçların parası yurtdışına gidiyordu ülkede kalır.

Vatana millete hayırlı olsun. 🙂

İşte bir tanıtım videosu;

Aşağıda yerli otomobilin birkaç fotoğrafı var.

Not: Video ve fotoğraflar togg.com.tr ve tanıtım gününden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.