Kategoriler
Diğer Toplum Web

TRT Eba TV – TRT Eğitim

TRT Eba TV – TRT Eğitim

Koronavirüs hastalığı (COVID-19) nedeniyle okulların tatilde olması nedeniyle; Çocukların bu süreçte eğitimlerinden geri kalmaması için Milli Eğitim Bakanlığı – EBA (Eğitim Bilişim Ağı) tarafından hazırlanıp TRT Eba TV – TRT Eğitim 23 Mart 2020’de yayına başlayacaktır. Dersleri böylelikle internet harici tv den de uzaktan eğitim kapsamında takip edebileceksiniz. Çok iyi düşünülmüş faydalı bir çalışma.

Yeni bilgi ekleme 12 Ağustos 2020: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu tavsiyesi ile okulların 31 Ağustos 2020’de uzaktan eğitime, 21 Eylül 2020’de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. 31 Ağustos’tan 21 Eylül’e kadar uzaktan eğitim olacak. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak diye bildirdi.

Bu eğitim kanalının frekans bilgileri aşağıdadır. Yeni Nesil TV ve uydu alıcılarında Türksat Kanal Güncelleme Sistemi yani TKGS olanlarda frekans girmeye gerek yok. Kendisi kanal listenize ekleyecektir.

Manuel olarak girmeyip Türksat otomatik arama frekansını da uydu alıcınıza girerek de kanal listenizi yenileyebilirsiniz. Otomatik arama frekansları ise şunlardır: Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000 dir.
Ayarlarda Şebeke Arama (Network Search) açık seçilmelidir.

Manuel olarak girmek isteyenler ise;
HD TRT Eba TV frekans bilgileri
Alış Frekansı: 12.084 Mhz
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol Oranı: 13.750
FEC: 2/3

SD TRT Eba TV frekans bilgileri
Alış Frekansı: 11.916 Mhz
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol Oranı: 30000
FEC: 3/4

TRT EBA İlkokul, Ortaokul ve Lise aynı frekanslar üzerinden yayın yapacağı bildirilmiştir. Ayrıca uydu alıcısında Türksat TKGS açık olanlar 86 87 88. kanaldan kontrol edebilirler.

MEB Tarafından hazırlanan afişler ise aşağıda yer almaktadır.

TRT EBA TV Eğitim
TRT EBA TV Eğitim Frekans Bilgileri
TRT EBA TV Eğitim 1
TRT EBA TV Eğitim 1 Frekans Bilgileri

Bilgi ekleme: Uzaktan eğitimin okulların kapanmasının normal tarihi olan 19 Haziran 2020’ye kadar devam edeceği bildirilmiştir.

“TRT Eba TV – TRT Eğitim” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.