Kategoriler
Web

HTML sayfalarda PHP çalıştırma nasıl?

HTML sayfalarda PHP çalıştırma nasıl?
Bu teknik yalnızca Apache web sunucularında ve php nin aktif olması, htaccess dosyalarının çalışıyor olması gerekmektedir.

Bir text editör yardımı ile örneğin pspad ile .htaccess dosyamızı açtıktan sonra,
addtype application/x-httpd-php .html
addtype application/x-httpd-php .htm

yukarıda verilen kodu içine ekliyoruz. Ondan sonra herhangi bir .html uzantılı HTML dosyamızda php kodları çalıştırabiliriz. Hepsi bu.. 😉

Yazar Editör

Lavinya.Net admin and webmaster ;)

“HTML sayfalarda PHP çalıştırma nasıl?” için 6 yanıt

Eğer sunucunuzda mod_deflate ( http://www.lavinya.net/blog/2007/09/08/mod_deflate-gzip-ile-bandwith-tasarrufu-ve-hizli-acilan-sayfalar/ ) uygulu ise;

AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/css text/xml application/xml application/x-httpd-php application/xhtml+xml text/javascript application/rss+xml application/atom_xml application/x-javascript
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html

yukarıdaki kodu .htaccess dosyasında kullanıp, böylelikle;
1. html dosyalar,
2. text dosyalar,
3. css dosyalar,
4. xml dosyalar,
5. php dosyalar,
6. xhtml+xml dosyalar,
7. javascript dosyalar,
8. rss-xml dosyalar,
9. atom-xml dosyalar sıkıştırılmış olur, en iyi sıkıştırma da bu olup, ayrıca bu kodla desteksiz tarayıcıları da devre dışı bırakmış oluruz.

arkadaşlar tekrar merhaba!

.htaccess dosyasına gzip sıkıştırması için kod arıyorum bazı kodlar denedim ama olmadı. şimdi ben yukarıda berilen kodları kullanıyorum yani html içinde php kodları çalıştırıyorum. bundan kaynaklı olabilirmi. örneğin aşağıdaki satır forum sayfasının .htaccesinde en alt satırda var ve forumda sıkıştırma çalışıyor. ama sitedekinde çalışmıyor.

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript text/css text/html text/xml text/php

Tekrar selamlar Hakan. Ben teşekkür ederim. Yok zaten birçok sayfamda bu ve bunun gibi kodları kullanıyorum zaten. İyi yapmışsın. Gerçekten kötü niyetli insan çok o verdiğin adresteki gibi ayarlar çok çok önemli. Konumuz dışı ama şu güncelleştirmeler de çok önemli.

Bunun güvenlikle bir alakası yok Hakan. Güvenlik bir php veya diğer web programlama dillerindeki hatalardan güvenlik sorunları çıkar. Veya web sunucusundaki bir yazılım ve yine ayar eksiklikleri yetersizliklerinden olur. Yani kısaca bu tür şeyleri kullanmak değil yazılmış olan php kodu önemlidir.. Mesela php de safe_mode denilen olay benim sitelerimde aktif. Bu aktifleştirildiğinde php kodları kötü yazılmış dahi olsa safe_mode onların birçoğunu engeller. Bu bir örnek daha birçok yöntem var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.