Kategoriler
Web

Bad Behaviour ile spamları engelleme

Bad Behaviour ile spamları engelleme nasıl?

Bad behaviour email spamcılarını ve birçok kötü amaçlı bot yazılımlarını engelleyen bir güvenlik php scriptidir.

Scriptin birçok popüler cms ve blog yazılımları için pluginleri (eklentileri) mevcuttur….Özellikle şahsi izlenimlerimde wordpress bloğunda kullanıldığı takdirde akismet eklentisinden kat kat daha iyi çalıştığını gördüm. Httpbl de aktif edilirse çok daha ileri düzey koruma sağlayacaktır.

Bad behavior php betiğinde en sık kullanılan arama motorları ve tarayıcılar için özel fonksiyonlar verilmiştir. Bu fonksiyonlar ip adreslerine özel olup, normal kullanıcılarla ayırt edip indexlemelerde problem sıkıntısı olmaması için dizayn edilmiştir.

Bad behavior her form scriptine entegre edilebilir yani; illa blog yazılımı olması şart değildir.  Dosyasını indirdiğinizde dosya içerisinden çıkan bad-behavior-generic.php dosyasını herhangi bir form düzeninde kullanabilirsiniz.

Bad behaviour’un makaleyi yazdığım 22 Ağustos 2010 tarihiyle son sürümü; 2.2.18 dır. (güncelleme 25 temmuz 2016) İndirmek için burayı tıklayın. Ayrıntılı bilgiler ve yardım için Bad behaviour un sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kurulum ve diğer sorunlarınız olursa yorum ekleyebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.