Kategoriler
Diğer Sanat ve Kültür Toplum Web

Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu-MYO

Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu
Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu

Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu için ilk olarak 1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne müracaat edilmiş ama bir sonuç alınamamıştı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Şebinkarahisarlı Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı’nın da girişimleri sonucunda 1997 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Senatosunun almış olduğu Şebinkarahisar MYO kurulması kararı  YÖK Başkan Vekili Şebinkarahisarlı Prof. Dr. Aybar Ertepınar`ın da desteği ve katkıları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilerek Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu açılmış olup 1998 yılında ilk öğrencilerini kabul ederek şuan Öğretmen Evi olarak kullanılan binada Elektrik ve Gıda Teknolojileri Bölümleri olmak üzere iki programla öğretim hayatına başlamıştır…İlerleyen zamanlarda Şebinkarahisarlılar eğitim için seferber olup: Şehir dışında yaşayan gurbetçileri, iş adamları, ileri gelenleri ve Şebinkarahisar esnafı ve halkı tarafından tamamen kendi imkanları dahilinde kısa sürede 4 katlı A ve B bloklarından oluşan 4.000 m² kapalı alana sahip yeni hizmet binasını yaptırmış, bu bina 2001-2002 öğretim yılında hizmete girmiştir. 700 m² kapalı alana sahip  laboratuvarların ve atölyelerin bulunduğu  C Blok ise 2004-2005 öğretim yılında Cumhuriyet Üniversitesi tarafından yaptırılmıştır. Bu yıllar içerisinde  Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Şebinkarahisarlı Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı üstlenmiş ve yürütmüştür.

2006 yılı içerisinde Şebinkarahisar MYO bağlı olduğu Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünden alınarak, 17.03.2006 tarih ve 26111 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı kanunla, 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa eklenen yeni ek maddelerle yeni kurulan Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır.

Şebinkarahisar MYO’da ki Program sayılarının artışına paralel olarak artan derslik ve diğer birimlerin ihtiyacını karşılamak amacıyla yine Devlete yük olmadan Şebinkarahisarlılar tarafından yaptırılan 2.750 m² kapalı alanlı ek hizmet binası 02 Haziran 2008 tarihinde hizmete girmiştir.

22 Mayıs 2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulunda alınan karar gereğince; Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu’nda 2008-2009 Öğretim yılında aşağıdaki programlarda II. Öğretim başlamıştır.

  • Muhasebe Programı
  • İşletme Programı
  • Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
  • Gıda Teknolojisi Programı
  • Endüstriyel Elektronik Programı

Ayrıca; Giresun Üniversitesi bünyesinde 4 yıllık öğrenim veren Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) kurulması; Millî Eğitim Bakanlığı’nın 17.09.2008 tarihli ve 21454, 21456 sayılı yazıları ile, 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulunun 2008-14179 sayılı kararı ile kurulma süreci 01.10.2008 tarihinde kararlaştırılarak, 15 Ekim 2008 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanmıştır. Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) hizmet binasının yapımını, Şebinkarahisarlı hayırsever işadamı Sn. Feyzi KIRAÇ üstlenmiş ve 2008 yılının Ağustos ayında tamamlanarak Üniversiteye teslim edilmiştir. Üniversite Senatosu kararları ile bölüm açılması ve öğrenci alınması kararlaştırılmış ve okul her anlamda kullanıma hazır durumda olmasına rağmen 2 yıl YÖK tarafından öğrenci alınmadığı için atıl olarak beklemiş olup ancak 2010-2011 Akademik yılında öğrenime başlayabilmiştir.

Şebinkarahisar Feyzi KIRAÇ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu aşağıda ki 3 bölümle öğretime başlamış olup ayrıca bu bölümlerden Bankacılık ve Finans Bölümüne ikinci öğretim verilmiştir.

  • Moda Tasarımı ve Konfeksiyon Bölümü
  • Organik Gıda Endüstrisi Bölümü
  • Bankacılık ve Finans Bölümü
  • Bankacılık ve Finans Bölümü (İ.Ö.)

Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu, kaliteli bir eğitim vermeyi amaç edinerek örnek bir Yüksekokul olmaya çalışmaktadır. Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, toplum yararını kişisel çıkarlarının üstünde tutan, bilimsel düşünce gücü ve geniş bir dünya görüşüne, bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, davranış ve genel kültürüne sahip öğrenciler yetiştirme çabası içerisindedir.

3.000 yıllık bir tarihi geçmişe sahip Şebinkarahisar’da öğrencilerin sosyal, kültürel ve spor ihtiyaçlarını karşılayacak olanaklar bulunmaktadır. Yurdun her yerinden ve yurt dışından gelen öğrencilere okulda kaliteli bir öğretim imkanı vermeyi amaç edinerek örnek bir Yüksekokul olmaya çalışmakta olup Ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına mezun olan öğrencilerinden de pozitif katkı sağlamaları beklenmektedir.

Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 10.05.2012 Tarihli toplantısı sonucunda 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi kapsamınca Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu: Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak ikiye ayrılmıştır.

Yüksekokulun, üç bloktan oluşan toplam 4.750 m² kapalı alanlı binalarında; 8 laboratuvar, radyo ve televizyon atölyesi, teknik resim salonu, 180 kişilik konferans salonu, 60 kişilik 1 adet seminer salonu, 400 m² yemekhane, 450 m² kantin, kütüphane, sosyal etkinlikler salonu, toplantı salonu, Öğrenci konsey odası, derslikler ve akademisyen odaları mevcuttur.

400.000 m²’lik Şebinkarahisar Yerleşkesinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yanı sıra Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Feyzi KIRAÇ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Milli Piyango öğrenci yurdu , Şebinkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (ŞEBDER) kız öğrenci yurdu (KYK’ya devredildi), Misafirhane ve Personel Lojmanı (inşa aşamasında), Camii, açık hava amfi tiyatro etkinlik alanı, basketbol, voleybol, futbol(halı saha) sahaları, rekreasyon alanları ve Kafeterya vardır.

Yurt ve Barınma:
Yüksekokulun bulunduğu 400.000 m²’lik Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Yerleşkesinde; Şebinkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (ŞEBDER) tarafından yaptırılan öğrenci yurdu (KYK’ya devredildi) ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Milli Piyango öğrenci yurdu, Misafirhane ve Personel Lojmanları (inşa aşamasında) bulunmaktadır.

Ayrıca şehir merkezinde özel öğrenci yurtları ile KYK’nın yurtları da bulunmakta olup Şebinkarahisar’da Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait 2 adet kız ve 2 adet erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.

ŞEBİNKARAHİSAR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

 

Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda 7 bölüm ve bu bölümlere 8 program bulunmaktadır.

Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü : Dr. Öğr. Üyesi Serdar SOYLU

Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İletişim Bilgileri :

Adres : Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Şebinkarahisar/ GİRESUN

Telefon : 0 (454) 310 16 80

Faks       : 0 (454) 310 16 64

E-Posta : [email protected]

ŞEBİNKARAHİSAR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜM VE PROGRAMLARI

BÖLÜM

PROGRAM

Bilgisayar Teknolojileri Bilişim Güvenliği Teknolojisi
Elektrik ve Enerji Elektrik
Elektronik ve Otomasyon Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi
Gıda İşleme Gıda Teknolojisi
Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Radyo ve Televizyon Programcılığı
Mimarlık ve Şehir Planlama Mimari Restorasyon
Tasarım Moda Tasarımı
İç Mekan Tasarımı

 

ŞEBİNKARAHİSAR SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

 

Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda 7 bölüm ve bu bölümlere bağlı beşi ikinci öğretim olmak üzere toplam 16 program bulunmaktadır.

Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü : Öğr. Gör. Necati ALTEMUR

Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İletişim Bilgileri :

Adres : Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Şebinkarahisar/ GİRESUN

Telefon :  0 (454) 310 14 73

Faks       :  0 (454) 310 16 65

E-Posta : [email protected]

ŞEBİNKARAHİSAR SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜM VE PROGRAMLARI

BÖLÜM PROGRAM AÇILIŞ YILI
Muhasebe ve Vergi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 1999
Yönetim ve Organizasyon İşletme Yönetimi 1999
Yerel Yönetimler 2002
Yerel Yönetimler (İ.Ö.) 2011
İnsan Kaynakları Yönetimi 2012
İnsan Kaynakları Yönetimi(İ.Ö.) 2012
Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bankacılık ve Sigortacılık 2000
Bankacılık ve Sigortacılık (İ.Ö.) 2011
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 1999
Çağrı Merkezleri Hizmetleri 2013
Pazarlama ve Dış Ticaret Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2001
Halkla İlişkiler ve Tanıtım(İ.Ö.) 2010
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Turizm ve Otel İşletmeciliği 2003
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama 2004
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama (İ.Ö) 2013
İlk ve Acil Yardım 2013

Şebinkarahisar Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulları ile Şebinkarahisar Feyzi KIRAÇ Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna Ulaşım :

İlçe merkezinden okula yapılan ulaşımı, Şebinkarahisar Belediyesi tarafından yapılan ihale ile bir taşıma kooperatifi yürütmemektedir. Okulun İlçe merkezine uzaklığı ortalama 2 km’dir. Şebinkarahisar Adalet Sarayı ve Hükümet Konağı önünden hareket eden minibüslerle okula 07:30 – 23:00 saatleri arası ulaşım sağlanmaktadır.

Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Yerleşkesi Tanıtım Videosu

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Şebinkarahisar Yurtları (KYK) :

Şebinkarahisar Kız Öğrenci Yurdu :

0 454 711 40 28 – 0 454 711 21 12

Milli Piyango Yurdu Telefonu : 0 454 711 42 29

Şebinkarahisar’a Nasıl Gidilir (Ulaşım) :
Şebinkarahisar’ın bağlı olduğu il olan Giresun’a uzaklığı 118 km’dır. Giresun’dan Şebinkarahisar’a ulaşım: yolcu taşımacılığı yapan minibüslerle ortalama 2,5 saat sürmektedir. Şebinkarahisar’ın Sivas’a uzaklığı 180 km’dır. Sivas – Şebinkarahisar kara yolu Giresun – Şebinkarahisar kara yoluna göre daha uzun olmasına rağmen daha az virajlı ve nispeten daha iyidir. Fakat Giresun – Şebinkarahisar arası günlük saat başı seferler düzenlenmektedir. Sivas’tan sabah 10:00 da ve akşam 16:00 da olmak üzere iki sefer mevcuttur. Hava yolu ile ulaşım; uçakla Ordu – Giresun (Orgi) Hava Limanı; kara yolu ile Giresun – Şebinkarahisar ya da uçakla Sivas Hava Limanı; kara yolu ile Sivas – Suşehri – Şebinkarahisar.

Giresun İli Şebinkarahisar İlçesi ile ilgili resimlere göz atmak isterseniz buyurun: Şebinkarahisar Resimleri

“Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu-MYO” için 18 yanıt

KIYMETLİ ÜLKEMİZIN İSTIKBALLERI GEÑC ARKADAŞLAR SIZLERİ MEMLEKETIMİZE DAVET EDİYORUZ MEMLEKETİMİZLE BİR SIKINTINIZ OLDUĞUNDA ŞEBINKARAHISARA GINUL VERMIŞ INSANLAR DAIMA YANINIZDA OLACAK BIZLERE SOSYAL MEDYA ŞEBİNKARAHİSAR FM SAYFAMIZDAN ULASABILIRSINIZ SAYGILARIMIZLA

Simge hanım Şebinkarahisar Giresun’un yaylası gibidir, Tam olmasa da Sivas’a benzer iklim olarak. Güzelliğine gelince güzellik bakışınıza bağlı.güzellikleri bize göre fazla fazla var. internetten değilde gidip bence bir görün öyle tercihinizi yapın. puanınız tutuyorsa da büyükşehirleri tercih edin. Hoşçakalın.

güzel biyermi değilmi ben anlamadım ben gresun istiyorum gıda teknolojisi okuyorum zaten ama güzel bi yer değilse 2 senelik baska biyeerde okurumm daha iyi

merhaba. mevlana arkadaş, evet birçok kişi öğrenciye ev vermemeyi düşünmekte haklı ancak onların bu genellemeyi yapmaları da yanlış hepsi aynıymış gibi. eskiden öyle idi ancak şuan hem devlet yurtları hem de özel yurtlar yeterli ve ben gördüm on numara bence.
Görüşlerinize saygım var inanın ancak şu sosyal aktivite den kastınızı anlamadım? sinema felan mı? öyle ise merak ettim her hafta sinemaya gidenleri. 🙂
Bir de mantıklı düşünmek gerek arkadaşım bu da şahsi görüşüm herkes hakettiğince yaşar örneğin ben çalışarak üniversitede 4 yıllık kazandım hem de iyi bölüm e haliyle de büyük sosyaliteden tutta herşeyi olan birşehirde okudum, eğer ki yarım olsa idi 2 yıllık olurdu, şebinkarahisar da bu yerler arasında en iyi sıralarda olurdu diğerlerinden 🙂
Bakış açını değiştirmen umuduyla sevgiyle..

şebinkarahisar memleketinden kalkıp akumaya gelen ögrencileri hak etmiyor neymiş ögrenciye ev verilmezmiş ozaman ögrenciler esnaftan alış verişte yapmasınlar okadarögrencisi var bir doru dürüz yurdu yok sosyal aktive yok sadece göz boyama resimleri ve yazıları var

şebinkarahisar giresun,dan biran önce ayrılmalı yalan üstüne yalan söylüyorlar şebinkarahisarın kaderiyle oynuyorlar oynamayada devan ediyorlar ben bir siyasetci olsam şebinkarahisarı giresundan ayırır başka bir ile bağlardım zeten biz halk olarak giresunu istimiyoruz şebinkarahisarı gelişmeme sebebi zaten giresun halka sorun giresunu isteyen varmı çok merak ediyorum ayrıca dernek başkanına sesleniyorum bu konuyla ilgili çalışma varsa biz herzaman yanlarındayız……

Gıda Teknolojisi bölümünü kazandım ön kayıt yaptırmam gerekiyor mu?

ben de yanlış tercih kurbanıyım.. sözelciyim ama radyo ve tv teknoljısı denen bölüme sayısal puanım ıle yerleştim resmen rezillik.. ne yapıcam nasıl okucam bölümün amacı ne boşu boşnuna mı gidicem 14 saatlik yolu bılmıyorum.. tamam gideyim ama sonunda elımdeki diploma ne işe yarıcak ?

ARKADAŞLAR GIDA TEKNOLOJİSİ NE OLUYOR VE NE İŞE YARIYOR… YANLIŞ TERCİH KURBANI OLARAK SORUYORM

ben moda tasarım bölümünü okumak istiyorum ancak giresun yetersiz gibi geliyor bana hiç aklımda olan bir üniversite değildi ancak dört yıllık olarak alabildiğim tek yer ben gelişmek istiyorm tanıtım filmini izledim bağ bahçeden söz ediyor bence eğitim değil tabiyat ön planda tercih yapmadım kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim

İnş. Alev hanım. Ancak birşey demekten geçemeyeceğim. Benim için bir benzerinin daha olmadığı kendimi en mutlu hissettiğim yer. Öğrencilerin açısından bakarsak bu da bir izlenimimdir başlarda bazı problemler (bana göre değiller) ile karşılaşılar. gitmeye yakın severler gittiklerinde çok ama çok özlerler en azından çoğunu öyle gördüm. 🙂 Hemen hemen herşey mevcut. Hem ilçede hem okulda. Herşey gönlünüzce olsun başarılar.

seneye 12 sınıf olacam ve ünüversiteyi giresun şebinkarahisarda okumak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum muhasebe bölümü

okulunuz çok güzel oraları kazanmak herkes e nasip olsun inşallah

Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu ve Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na 2010-2011 Eğitim / Öğretim yılı kesin kayıtlarının 31 Ağustos – 06 Eylül 2010 tarihleri arasında Şebinkarahisar’da yapılacağını ve kesin kayıt yaptırmak üzere gelecek adayların dikkat etmesi gereken husuları açıkladı.

Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu ve Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin dikkat etmeleri gereken konular, kayıt işlemleri, katkı payı ve öğrenim ücretleri, kayıt evrakları hakkında bilgiler için tıklayınız…

Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu ve Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun 2010-2011 sezonu için öğrenci kayıtları Şebinkarahisar’da yapılacaktır. Bilginize.

ben 2000 yılında kayıt oldum okula ama ne yazıkki eski mezunlar adı altında bi bağlantı bulamadım bu konuya eğilirseniz sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.